Κλείσιμο της Βουλής για να περάσουν οι εφαρμοστικοί από τα θερινά τμήματα σκέφτεται ο Τσίπρας

Το σενάριο που θα αιφνιδιάσει Αριστερή Πλατφόρμα και Κωνσταντοπούλου

Κλείσιμο της Βουλής για να περάσουν οι εφαρμοστικοί από τα θερινά τμήματα σκέφτεται ο Τσίπρας

​Ούτε στις διακοπές δεν μπορούσε να ησυχάσει ο πρωθυπουργός! Μπορεί το σώμα του να ταξίδευε από το ένα νησί στο άλλο, ωστόσο το μυαλό του ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στα λημέρια του και θα έχει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ρίξει ,σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι το σενάριο του κλεισίματος της Βουλής και της έναρξης λειτουργίας των θερινών τμημάτων.

Σε αυτά, ο κ.Τσίπρας αναμένεται να τοποθετήσει τους λεγόμενους “προεδρικούς” βουλευτές, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και αν δεν έχουν έως τότε προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι με την Αριστερή Πλατφόρμα... αποκλεισμένη.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει τα παρατράγουδα, αφού θα αποκλείσει ουσιαστικά τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και εκείνους που καταψήφισαν το Μνημόνιο.

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει το κλείσιμο της Βουλής, κινδυνεύει να δει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιούνται και να σχηματίζουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στα θερινά τμήματα και να προσπαθήσουν να βάλουν νέα εμπόδια στον κ.Τσίπρα.

Αν κλείσει η Βουλή θα αποδυναμωθεί από την άλλη πλευρά, η δυνατότητα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπλοκάρει τις διαδικασίες καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων και θα παραμείνει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβρι��, όπως επιθυμεί το Μαξίμου, που δεν θέλει την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

Μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και της προέδρου της Βουλής σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που απομακρύνει την ψήφο εμπιστοσύνης και το σενάριο των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top