Βαρουφάκης: η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει ένα μνημόνιο που δεν πιστεύει

Την άποψή του για το μνημόνιο παρουσίασε στο προσωπικό του blog ο πρώην υπουργός Οικονομικών

​Την άποψή του για το μνημόνιο παρουσίασε στο προσωπικό του blog ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης ανάρτησε ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας σημειώνοντας τα δικά του επιμέρους σχόλια.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει σε αρκετά σημεία ότι η κυβέρνηση «καλείται να εφαρμόσει ένα μνημόνιο που δεν πιστεύει», ενώ υπερασπίζεται τους δικούς του χειρισμούς για όσο διάστημα ήταν στο υπουργείο.

«Ο υπαινιγμός πως όλα πήγαιναν κατ' ευχήν στην ελληνική οικονομία μέχρι που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε μαντάρα είναι το χειρότερο είδους "ιστορίας των νικ��τών" που κατηγορεί το θύμα για την μοίρα του» αναφέρει.

Παράλληλα, σε αρκετά σημεία αντιπαραβάλει τις προβλέψεις του μνημονίου με τις δικές του προτάσεις και προθέσεις, ενώ προσθέτει δύο παραρτήματα με τις προτάσεις που είχε παρουσιάσει στους θεσμούς.

Για παράδειγμα, ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζει την πρόβλεψη για μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και το φοροσυλλεκτικό μηχανισμό και γράφει: «Τέτοιοι ευσεβείς πόθοι, χωρίς καμία απτή βάση, έχουν να περάσουν ως πολιτική από τις εποχές της Σοβιετικής Ένωσης».

Όσον αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων ο πρώην υπουργός κατηγορεί την τρόικα πως «λειτουργεί εκδικητικά, επειδή το μέτρο αποδείχθηκε επιτυχές, μία επιτυχία που η τρόικα δεν μας συγχώρησε ποτέ».

Τέλος, κατηγορεί τους θεσμούς ότι «σκόπιμα θέλησαν να οδηγήσουν σε ασφυξία την ελληνική οικονομία», λέγοντας μεταξύ άλλων πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία, η τρόικα πυροδότησε το bank run για να ανατρέψει την κυβέρνησή μας ή να την καθυποτάξει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top