Ολονύχτιο θρίλερ για συμφωνία: Παρασκηνιακές επαφές Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ

Ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την Γερμανίδα Καγκελάριο

Ολονύχτιο θρίλερ για συμφωνία: Παρασκηνιακές επαφές Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ

​Έντονο ήταν το παρασκήνιο του ολονύχτιου θρίλερ που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας και κατέληξε στο να κλειδώσει τελικά η πολυπόθητη συμφωνία για το τρίτο Μνημόνιο την Τρίτη το πρωί μετά από 18 ολόκληρες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Α. Τσίπρας είχε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, την ώρα που η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε εξέλιξη και ήταν ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί η συμφωνία.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κλίμα στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Α. Τσίπρας με την Α. Μέρκελ ήταν βαρύ, αφού η Γερμανίδα καγκελάριος επανέφερε το θέμα της συμφωνίας – γέφυρας, υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για το κείμενο του Μνημονίου.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήθελε ούτε να ακούσει για ένα ακόμα δάνειο – γέφυρα και αφού το ξεκαθάρισε αυτό στην κα Μέρκελ με έντονο τρόπο αναζήτησε τη στήριξη του Γάλλου προέδρου και του Προέδρου της Κομισιόν.

Τόσο ο Φ. Ολάντ, όσο ��αι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ήταν πιο υποστηρικτικοί από την κα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η πάγια θέση του Παρισιού και των Βρυξελλών είναι μια συνολική συμφωνία που θα κλείσει σύντομα.

Τώρα πλέον η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Eurogroup της Παρασκευής, όπου επιζητά και πάλι τη στήριξη Ολάντ και Γιούνκερ, ώστε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις όποιες προσπάθειες της Γερμανίας να επαναφέρει το ζήτημα ενός δεύτερου δανείου – γέφυρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top