Βρυξέλλες: Συμφωνία ως την Τρίτη και ψήφιση από τη Βουλή την Πέμπτη

Reuters: Πιθανή εκταμίευση της πρώτης δόσης στις 20 Αυγούστου

Βρυξέλλες: Συμφωνία ως την Τρίτη και ψήφιση από τη Βουλή την Πέμπτη

Για συμφωνία ως την Τρίτη και ψήφιση από τη Βουλή ως την Πέμπτη κάνει λόγο το Reuters επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή ενήμερη για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής (ΟΔΕ) που έγινε την Παρασκευή το βράδυ.

«Η Ελλάδα οδεύει προς το να ολοκληρώσει το σχέδιο συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης ως την Τρίτη και η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού είναι πιθανό να γίνει ως την 20ή Αυγούστου» σημείωσε η συγκεκριμένη πηγή, επισημαίνοντας ότι οι συνομιλίες προχωρούν ομαλά και πιθανόν να ολοκληρωθούν εντός του σ/κ.

Όπως εκτιμά, εάν το το σχέδιο του μνημονίου κατανόησης και μια επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους έχουν ετοιμαστεί -όπως σχεδιάζεται- την Τρίτη, η ελληνική κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων αναμένεται ότι θα τα εγκρίνουν ως την Πέμπτη.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσαν κατόπιν να συναντηθούν ή να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για να εγκρίνουν την τριετή δανειακή σύμβαση της Αθήνας» ανέφερε η πηγή.

«Όλοι δουλεύουν στο Σχέδιο Α: μια συμφωνία και την εκταμίευση ως την 20ή Αυγούστου της πρώτης δόσης του νέου δανείου» πρόσθεσε και κατέληξε: «Η Ελλάδα αναμένεται να επικυρώσει άλλον έναν νόμο πακέτο που θα περιλαμβάνει διάφορες μεταρρυθμίσεις πριν από την 20ή Αυγούστου παράλληλα με τις εθνικές διαδικασίες έγκρισης της συμφωνίας ώστε να λάβει έγκαιρα μια πρ��τη δόση και να κάνει την αποπληρωμή ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και λήγουν την 20ή Αυγούστου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top