ΕΚΛΟΓΕΣ μέσα στο 2015 βλέπει ο Σκουρλέτης

Αποκλείει ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ο υπουργός

​��Οι εξελίξεις οδηγούν σε εκλογές μέσα στο 2015, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους». Αυτό δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης μετά απ�� συνάντηση, που είχε σήμερα με το προεδρείο του ΣΕΒ.

Κληθείς να σχολιάσει το φερόμενο σχέδιο Β του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν υπήρξε τέτοιο σχέδιο ούτε είχε συζητηθεί σε συλλογικό επίπεδο, καθώς είναι δεδομένη η θέση της κυβέρνησης για την παραμονή στο ευρώ. Ο ίδιος εξήγησε ότι από το 2012 γίνονται μελέτες για τις επιπτώσεις εξόδου από την Ευρωζώνη, αλλά οι μελέτες δεν συνιστούν σχέδιο και ότι γίνεται προσπάθεια συστηματικής υπονόμευσης της κυβέρνησης από συστημικά μέσα διαπλοκής που έχουν πάρει διαζύγιο από τη δημοσιογραφία και τη δεοντολογία.

Λίγο πριν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις τους εκπροσώπους των εταίρων σε τεχνικό επίπεδο, ο κ.Σκουρλέτης απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας), τονίζοντας ότι θα διατηρηθεί ο έλεγχος του Δημοσίου στην εταιρεία, με διασφάλιση παράλληλα των όρων ισότιμης πρόσβασης όλων των παραγωγών ενέργειας στα δίκτυα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπει ιδιωτικοποίηση ή, εναλλακτικά μέτρα που οδηγούν σε ισοδύναμο αποτέλεσμα για τον ανταγωνισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στην ίδια πλευρά του τραπεζιού για να πετύχουμε τη συμφωνία και την ανάπτυξη της χώρα». Έκανε λόγο για εποικοδομη��ική συνάντηση και θετικό κλίμα συνεργασίας με το ΥΠΑΠΕΝ. Επανέλαβε δε ότι οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων θίγουν τους πάντες και όσο νωρίτερα αρθούν, τόσο ταχύτερα θα πάρει μπροστά η οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top