Οι 7 κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πρόωρες εκλογές, συμφωνία και έκτακτο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Το χρονοδιάγραμμα κινήσεων του πρωθυπουργού

Οι 7 κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πρόωρες εκλογές, συμφωνία και έκτακτο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

​«Καυτός» αναμένεται να είναι ο Αύγουστος για την Ελλάδα αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να «σφραγίσει» τη συμφωνία με τους εταίρους στις 18 του μήνα και να κλειδώσει τις πρόωρες κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews, οι επτά κινήσεις του κ. Τσίπρα θα είναι εξής:

1. Συμφωνία με τους δανειστές έως 17 Αυγούστου
2. Έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο
3. Πρόωρες κάλπες τέλη φθινοπώρου ή, το αργότερο την άνοιξη
4. Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής
5. Σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα - συνταγματική αναθεώρηση
6. Στοχευμένες δράσεις για στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων
7. Άμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων για να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, κανείς συνεργάτης του αλλά ούτε και ο ίδιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι έχει μπροστά του έναν «οδικό χάρτη» ο οποίος θα ισχύσει χωρίς την παραμικρή αλλαγή για ένα τρίμηνο, ωστόσο ο κ. Τσίπρας, που έχει στα χέρια του όλο το «παζλ» και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους εταίρους, εμφανίζεται αποφασισμένος να «κουμπώσει» τους επιμέρους στόχους με τις προγραμματισμένες ημερομηνίες.

Αλλά οι εταίροι αναμένουν "δείγματα γραφής" για να ανοίξουν την χρηματοδοτική κάνουλα και να μπορέσει η χώρα μας να πληρώσει τις δόσεις, π.χ στις 20 Αυγούστου προς την ΕΚΤ.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν ανοιχτή στο τραπέζι του Μαξίμου όλη η "βεντάλια" του σχεδιασμού, όπου αρκετά κυβερνητικά στελέχη παρέμεναν διστακτικά στο να στηρίξουν την μία ή την άλλη απόφαση - πάντως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με τη γραμμή ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής στις 18 Αυγούστου, του τρίτου μνημονίου, παρακάμπτοντας πάντως διάφορες "υποθέσεις εργασίας" βασισμένες κυρίως στις αναμενόμενες δυσκολίες προσαρμογής του πολιτικού σκηνικού, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε έμπιστους συνεργάτες του, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αντιθέτως θέλει και θα επιδιώξει να πετύχει μέσω επιθετικών πρωτοβουλιών να κλείσει τον φάκελο της συμφωνίας χωρίς καθυστέρηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας μετά την συμφωνία αναμένεται να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές για τις 8 Νοέμβρη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top