Είστε έτοιμοι για ψήφο; Ενδέχεται σύντομα να πάμε σε εκλογές, είπε ο Φλαμπουράρης

Προτείνει ανοικτό συνέδριο για νέο σχέδιο

​Εκτός από τον Νίκο Παππά, εκλογές σύντομα βλέπει και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

fabouraris.jpg

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εποχή», ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, είπε ότι σύντομα ενδέχεται να πάμε ξανά στις κάλπες.

«Οι εκλογές, όπως και το δημοψήφισμα, είναι μια δημοκρατική διαδικασία που είναι αναγκαία όταν υπάρχουν προβλήματα, ώστε να απαντήσει σε αυτά ο λαός» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες, όταν υπάρχει αναγκαστική αλλαγή προγραμματικών κατευθύνσεων.

«Ας μην δαιμονοποιούμε τη διαδικασία. Αυτό το έκανε πάντα η Δεξιά, για να παραμένει στην εξουσία. Η αριστερά, όμως, έχει άλλη κουλτούρα. Είναι δυνατόν όταν υπάρχουν προβλήματα ή αναγκαστική αλλαγή προγραμματικών κατευθύνσεων ή χάσιμο εμπιστοσύνης από ένα κομμάτι, να μην πάμε σε εκλογές;» πρόσθεσε, ο κ. Φλαμπουράρης.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι «είναι ανάγκη να συζητήσουμε, σε ένα ανοιχτό συνέδριο με τον κόσμο και τον κοινωνικό χώρο που συνέβαλε να φτάσ��ι ως εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το νέο πολιτικό σχέδιο στις συγκεκριμένες συνθήκες».

Ο κ.Φλαμπουράρης τόνισε ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου πρέπει να εφαρμοστεί, αλλιώς η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 84 δισ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει να αναζητήσει άλλες μορφές διακυβέρνησης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υπάρχουσες δυσκολίες» πρόσθεσε.

«Ήρθ�� η ώρα όλοι μας να σκεφτούμε τη νέα κατάσταση και μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, να αναζητήσουμε τις νέες μορφές πολιτικο –οικονομικο - κοινωνικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Έτσι θα αποδείξουμε πως η Αριστερά, η οποία ποτέ δεν κυβέρνησε, μπορεί να το κάνει και μάλιστα με επιτυχία» κατέληξε ο κ.Φλαμπουράρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top