ΒΡΑΖΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ – Βολές Μηλιού εναντίον της κυβέρνησης: «Εξυπηρετεί την ολιγαρχία»

«Η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στη συμφωνία»

ΒΡΑΖΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ – Βολές Μηλιού εναντίον της κυβέρνησης: «Εξυπηρετεί την ολιγαρχία»

​Μετά από την Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ που με άρθρο της ζητά την παραίτηση του Α. Τσίπρα και την Αριστερή Πλατφόρμα που είναι η μοναδική που ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και ο πρώην υπεύθυνος οικονομικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός ήταν σήμερα καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που έφερε εξυπηρετεί την ολιγαρχία και όχι τα λαϊκά στρώματα.

«Η συμφωνία είναι καλή για το μεγάλο κεφάλαιο και την ολιγαρχία. Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς που διαφωνούν. Από τον κόσμο κινδυνεύει γιατί μια μερίδα του θα πεινάσει και άλλη μια θα συνεχίσει να ζει πολύ δύσκολα. Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας», είπε ο Γ. Μηλιός στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί ριζικά με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «έχουμε μια κατάσταση όπου η ψυχή, το πρόγραμμα, οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση».

«Είμαστε όμως ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε στο ίδιο κόμμα και όλοι θέλουν να διασφαλίσουμε την ενότητα. Παρά τις διαφωνίες, όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να διασφαλίσουν την ενότητα του κόμματος. Μια ενδεχόμενη διάσπαση θα ήταν καταστροφική και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ανθρώπους που εκπροσωπεί», πρόσθεσε.

Ο Γ. Μηλιός εξήγησε και τους λόγους της αποχώρησής του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Eίχα δει ότι μετά τις ευρωεκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλέον πρώτο κόμμα και ήταν δεδομένο ότι πάει για κυβέρνηση, η κατεύθυνση την οποία πήρε το βασικό επιτελείο ήταν ότι για να πάμε γρήγορα στην εξουσία ��α πορευτούμε με μια πολιτική που θα λέει ότι το τέρμα της λιτότητας είναι το συμφέρον όλων. Δηλαδή μπορούμε να συμβιβάσουμε τα συμφέροντα της οικονομίας, με την έννοια του μεγάλου κεφαλαίου, με τα συμφέροντα του κόσμου, ο οποίος πλήττεται από τις πολιτικές του μνημονίου. Αυτό είναι εντελώς ουτοπικό και οδηγεί σε αδιέξοδο, στην εξάντληση των “καυσίμων” που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση αριστερή μέχρι την υποχρέωσή της σε έναν τελικό συμβιβασμό. Σε αυτό το πράγμα δεν ήθελα να είμαι μέσα γιατί θεώρησα ότι είμαι αποτελεσματικότερος να το επισημαίνω και για να μπορώ να το επισημαίνω θα πρέπει να είμαι έξω», τόνισε και κατέληξε ότι υπήρχε εναλλακτική λύση, χωρίς όμως να την… αποκαλύπτει.

«Υπήρχε εναλλακτική λύση γιατί έπρεπε να το ξεκινήσουμε διαφορετικά, αλλά φτάσαμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, ο οποίος είναι στην ουσία μια συνθηκολόγηση», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top