Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την απειλή της διάσπασης

Τα βλέμματα όλων στη συνεδρίαση της ΚΟ και στη σημερινή ψηφοφορία

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την απειλή της διάσπασης

​Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή ψηφοφορία του πολυνοσμοσχεδίου, με τις αντιδράσεις ειδικά από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας να δυναμιτίζουν το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Θ. Πετράκος: «Δεν έχουμε δικαίωμα να παραβιάσουμε τη λαϊκή βούληση»

«Ο λαός είπε “όχι” στη λιτότητα, “όχι” σε νέα μνημόνια. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παραβιάσουμε τη λαϊκή βούληση», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος προσερχόμενος στη Βουλή, ενώ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

«Το όχι στη νέα συμφωνία – μνημόνιο με τους δανειστές υπερασπίζει πρώτα από όλα τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων, των ανέργων, της νεολαίας. Η σύμφωνη γνώμη των παιδιών μου σ’ αυτή μου την απόφαση με κάνει πιο σίγουρο ότι θα πράξω το σωστό. Όμως το όχι υπερασπίζεται και την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ από την ντροπή που είναι αυτή η συμφωνία, προϊόν άθλιου εκβιασμού. Το όχι δεν είναι ούτε λιποταξία, ούτε διασπαστική κίνηση. Αντίθετα μάλιστα είναι υποχρέωσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Θα συνεχίσω κι εγώ και όσοι άλλοι ψηφίσουμε όχι, να αγωνιζόμαστε και για την ενότητα και για την ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε.

Σκουρλέτης: «Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή. Ζητάμε υπερψήφιση της συμφωνίας»

Σε διαφορετικό κλίμα ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος προσερχόμενος στη Βουλή δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Η κυβέρνηση φέρνει μια συμφωνία σε συνθήκες απίστευτης πίεσης, εκβιαζόμενη, αλλά έχοντας συνειδητοποιήσει πως στην παρούσα φάση δεν είχε άλλη επιλογή για να αποτρέψει την εκτίναξη μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης, μιας νέας ανθρωπιστικής τραγωδίας. Έχοντας συνείδηση αυτής της κατάστασης ερχόμαστε σήμερα στη Βουλή, ζητάμε την υπερψήφιση της συμφωνίας. Δεν ωραιοποιούμε δυσκολίες, προσπαθούμε όσο δυνατόν να απαλύνουμε τις επώδυνες επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας. Αυτό είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης αναζητώντας να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες ού��ως ώστε το συντομότερο να απαλλαγούμε από αυτήν τη σημερινή ασφυκτική κατάσταση».

Κοδέλας: «Η συμφωνία δεν δίνει προοπτική»

Ο Δ. Κοδέλας έχει εκφράσει επίσης δημόσια την άποψή του ότι θα ψηφίσει όχι και θα παραιτηθεί και εξηγώντας τη στάση του δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»:

«Δυστυχώς, δεν βλέπω η συμφωνία να έχει προοπτική. Δεν πρέπει να εξαντληθεί έτσι το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ διότι καθηλωνόμαστε στην ίδια συνταγή των μνημονίων».

Ο κ. Κοδέλας προειδοποίησε ότι η συμφωνία θα φέρει περισσότερα λουκέτα και εγκατάλειψη των αγροτικών εργασιών από τους αγρότες και διευκρίνισε ότι δεν μηδενίζει τις προσπάθειες που έγιναν του τελευταίους έξι μήνες.

Παρ’ όλ’ αυτά, όπως είπε «συμφωνία είναι μία τραγική κατάληξη».

Παπαδημούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πυλώνας για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης με ανάρτησή του στο Twitter τόνισε την ανάγκη δομικών αλλαγών, ανάπτυξης και πολιτικής σταθερότητας.

«Για να αποφύγουμε οριστικά την χρεοκοπία, χρειάζεται δομικές αλλαγές, ανάπτυξη, πολιτική σταθερότητα κ πολλή δουλειά. Με πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε.

Μητρόπουλος: «Η κοινωνία δεν αντέχει τη ρήξη»

«Μας επέβαλαν απίθανης σκληρότητας μέτρα και υπό τη συνεχή απειλή του Grexit, πολλά κοινωνικά στρώματα και επαγγελματικές τάξεις δεν θα τα αντέξουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος προσερχόμενος στη Βουλή και πρόσθεσε:

«Υπό ομαλές συνθήκες κανείς βουλευτής δεν έπρεπε να τα ψηφίσει, η κοινωνία όμως δεν θέλει ρήξη και το πολιτικό προσωπικό στο σύνολό του, απ’ ό,τι φάνηκε και από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, αδυνατεί να διαχειριστεί τις συνέπειες της ρήξης. Θα προτάξω τη σφοδρότητα των δανειστών, την ακρότητα και την εξαλλοσύνη των απαιτήσεών τους και κυρίως το ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει και δεν θέλει ρήξη. Ο περήφανος λαός μας έχει την αξίωση να ελπίζει και δεν πρέπει να τον προδώσουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top