Spiegel: «Δείξτε μεγαλείο κυρία Μέρκελ»

Έντονες αντιδράσ��ις και από τη Γερμανία για τα μέτρα φωτιά που ζητούν οι Ευρωπαίοι

Spiegel: «Δείξτε μεγαλείο κυρία Μέρκελ»

​Έκκληση στην Α. Μέρκελ να δείξει μεγαλείο όσον αφορά στην Ελλάδα, κάνει με το κεντρικό του σχόλιο το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Υπό τον τίτλο «Δείξτε μεγαλείο κυρία Μέρκελ», ο σχολιαστής του γερμανικού περιοδικού σημειώνει ότι η σημερινή «θα είναι η δυσκολότερη ημέρα της θητείας της Μέρκελ ως καγκελαρίου της Γερμανίας», καθώς όπως τονίζει «δεν διαπραγματεύεται μόνο για το μέλλον της Ελλάδας. Το διακύβευμα σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση δεν είναι τίποτα λιγότερο από το μέλλον της ΕΕ».

merkel-spigkel-527.jpg

Μάλιστα, ο συντάκτης κάνει μια διάκριση ανάμεσα στην Α. Μέρκελ και τον Β. Σόιμπλε, εξηγώντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να επικεντρώνει την προσοχή του στο ισοζύγιο πληρωμών της Γερμανίας, αυτή είναι η θέση του και το καθήκον του. Όμως, η καγκελάριος πρέπει να κοιτάζει πιο μακριά, αυτό το έχει υποσχεθεί».

Στο ίδιο κλίμα και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία εκτιμά πως πρόκειται «για την πιο δύσκολη ώρα της Α. Μέρκελ».

«Η καγκελάριος πρέπει να αποφασίσει. Αυτήν την Κυριακή διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ και της καγκελαρίας της. Θα πιέσει για την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας δισεκατομμυρίων από το γερμανικό κοινοβούλιο; Ή θα έρθει σε ρήξη με τη Γαλλία;», διερωτάται ο σχολιαστής της FAZ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top