Ανήσυχος ο Β. Μεϊμαράκης: Ζητά με το που επιστρέψει ο Τσίπρας να ενημερώσει την Βουλή

Και αναρωτιέται: «Ποιος τον συμβούλευσε να μιλήσει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο;»-«Να βγάλει από το μυαλό της η κυβέρνηση κίνηση εκτός ευρώ»

Ανήσυχος ο Β. Μεϊμαράκης: Ζητά με το που επιστρέψει ο Τσίπρας να ενημερώσει την Βουλή

​Την ανησυχία του για τις καταιγιστικές εξελίξεις μετά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και το τελεσίγραφο της Ευρώπης για συμφωνία ή Grexit μέχρι την Κυριακή εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την διάρκεια ομιλίας του, στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει αμέσως την Βουλή με το που επιστρέψει, και να διενεργήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε νέα πρόσκληση για κλειστή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Με έντονο ύφος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε πως «είμαστε στα όρια της ανοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε, η κλεψύδρα της υπομονής έχει στερέψει», τονίζοντας πως ο ο Πρωθυπουργός πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τι θέλει, αφού πρώτα έρθει στη Βουλή.

Μάλιστα αναρωτήθηκε λέγοντας:

«Εντυπωσιάστηκα γιατί κλήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί την επόμενη του θριαμβευτικού αποτελέσματος. Γιατί πέντε μήνες δεν κλήθηκαν οι αρχηγοί; Εμείς ζητούσαμε την εθνική συνεννόηση και τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά ο Αλ. Τσίπρας την αρνείτο», προσθέτοντας πως έλαβε με ανησυχία το τηλεφώνημα για να πάει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αναρωτώμενος:

«Για να μας καλεί τώρα δεν θέλει να έχει μόνος του την ευθύνη, αλλά ήθελε να κά��ει διάχυση ευθυνών. Χάθηκαν ολόκληροι πέντε μήνες και ακούω τον πρωθυπουργό να λέει “δεν φταίνει οι τελευταίοι πέντε μήνες”.Του απαντάμε “οι δικοί σου πέντε μήνες φταίνε και η δική σου διακυβέρνηση”».

Παράλληλα, επέκρινε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο:

«Ποιος τον συμβούλευσε να μιλήσει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο; Ποιος τον συμβούλευσε να δώσει βήμα στους εχθρούς;» για να προειδοποιήσει λέγοντας ότι «οι ώρες που έρχονται είναι καθοριστικές, κρίνεται η κοινωνική συνοχή, η παραμονή μας στην ευρωζώνη, τα εθνικά μας συμφέροντα. Ποτέ δεν ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα».

Τέλος ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κινηθεί εκτός ευρώ:

«Να το βγάλει από το μυαλό του. Αλλιώς να ζητήσει νομιμοποίηση από τους πολίτες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top