Σόιμπλε: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε μεταρρυθμίσεις»

«Δεν ήταν έκπληξη η αποτυχία των διαπραγματεύσεων»

Σόιμπλε: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε μεταρρυθμίσεις»

​Καμία έκπληξη δεν ένιωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση κι αυτό γιατί όπως είπε σε συνέντευξή του στην Bild ήταν αναμενόμενο, αφού η ελληνική πλευρά δεν ήθελε να κάνει μεταρρυθμίσεις.

«Όποιος γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά την εκλογή του τον Ιανουάριο, αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Γι’ αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στο αυριανό δημοψήφισμα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, επανέλαβε ότι μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν αν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ και πρόσθεσε:

«Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν θα εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό».

Τέλος, ο Β. Σόιμπλε εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι μικρός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στις ευρωπαϊκές αγορές, κάτι που αποδείχθηκε και την τελευταία εβδομάδα που οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές.

«Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top