Βενιζέλος στο STAR: Πιθανό το κούρεμα καταθέσεων-Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αν βγει το ΝΑΙ

"Μη νομίζουν οι πολίτες ότι θα κουρευτούν τα δάνεια τους"

Βενιζέλος στο STAR: Πιθανό το κούρεμα καταθέσεων-Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αν βγει το ΝΑΙ

«Χωρίς την στήριξη της ΕΚΤ δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, στο κεντρικό δελτίο του Star Channel , με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «ήδη έχουν ενεχυριαστεί όλα τα υγιή δάνεια που υπάρχουν στην ελληνική αγορά στο... ευρωσύστημα», επισημαίνοντας ότι «τα υγιή δάνεια των πολιτών δεν θα κουρευτούν, αλλά υπάρχει κίνδυνος να κουρευτούν οι ...καταθέσεις».

«Δεν έπρεπε να κλείσουν οι τράπεζες» είπε ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας την ανάγκη να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «ΝΑΙ», θα πρέπει να σχηματιστεί μια "εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης" και με πολιτικά πρόσωπα, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους.

«Δεν θέτω ζήτημα εκλογών, αλλά ζήτημα σεβασμού της βούλησης του λαού» επεσήμανε ο κ.Βενιζέλος και πρόσθεσε «πρέπει να ενώσουμε ξανά την χώρα. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία, πρόγραμμα και στήριξη από την ΕΚΤ».

Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόβλημα νομιμοποίησης, αν επικρατήσει το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα.

Επίσης, ο κ.Βενιζέλος εκτίμησε πως «το χρέος είναι το εύκ��λο μέρος της συμφωνίας», τονίζοντας πως «στα δημοσιονομικά μέτρα για το έλλειμμα είναι το πρόβλημα».

«Κινδυνεύουμε με ύφεση 3% μετά το κλείσιμο των τραπεζών» προειδοποίησε, εκτιμώντας πως «αν επικρατήσει ο συσσωρευμένος θυμός, αυτό δεν αποτελεί λύση για το μέλλον».

Τέλος επιτέθηκε στον κ.Τσίπρα, κατηγορώντας τον, ότι με τις διαπραγματεύσεις του οδήγησε την χώρα σε ταπείνωση, κρίση και ανυπολόγιστη ζημιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top