Θα μας τρελάνει ο Βαρουφάκης: Τώρα λέει ότι η συμφωνία είναι έτοιμη!

«Είτε “ΝΑΙ”, είτε “ΟΧΙ” η συμφωνία θα έρθει»

Θα μας τρελάνει ο Βαρουφάκης: Τώρα λέει ότι η συμφωνία είναι έτοιμη!

​Τα ξένα μέσα έχει πάρει σβάρνα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και διατυμπανίζει ότι η συμφωνία είναι κλεισμένη είτε ο λαός πει «NAI», είτε πει «ΟΧΙ».

Έτσι μετά από τις δηλώσεις του στο BBC για 100% συμφωνία μετά το δημοψήφισμα, εμφανίστηκε σε εκπομπή ραδιοφώνου της Ιρλανδίας και επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι δεδομένη.

«Είτε υπάρξει “ναι”, είτε υπάρξει “όχι”, η συμφωνία θα έρθει σύντομα. Αν οι Έλληνες πουν “ναι”, η ελληνική κυβέρνηση απλώς θα υπογράψει στο σημείο που πρέπει την πρόταση των θεσμών της 25ης Ιουνίου. Εάν πουν “όχι”, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτήν την εβδομάδα του αδιεξόδου έχουμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που έρχονται εμπιστευτικά από την επίσημη Ευρώπη και μια συμφωνία είναι λίγο-πολύ έτοιμη», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Επανέλαβε επίσης ότι το «όχι» θα οδηγούσε σε καλύτερη συμφωνία, αλλά επέμεινε ότι και οι δύο επιλογές θα οδηγήσουν σε συμφωνία και όχι σε έξοδο από το ευρώ.

Αποκάλυψε ακόμα ότι αυτή την εβδομάδα συνεχίζονταν στο παρασκήνιο οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ σημείωσε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Αναφερόμενος μάλιστα στην έκθεση του ΔΝΤ, είπε ότι τώρα και το Ταμείο είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους και εκτίμησε πως το «όχι» στο δημοψήφισμα θα δημιουργούσε την ισορροπία που είναι απαραίτητη μέσα στο Eurogroup για να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και πως οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες.

Όσο για το αν το «ναι» την Κυριακή θα σημάνει και τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί γιατί η επικράτηση του «ναι» θα είναι μικρή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει όπως είπε «το μόνο αξιόπιστο πολιτικό κόμμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top