Φάρμακα… υπάρχουν, άσχετα αν πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να τα αγοράσουν!

Καθησυχαστικός ο Κουρουμπλής - Διαβεβαιώσεις από ΣΦΕΕ και ΕΟΦ

Φάρμακα… υπάρχουν, άσχετα αν πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να τα αγοράσουν!

​Αν… δεν μπορείτε να αγοράσετε τα φάρμακα σας λόγω capital control, αν ο φαρμακοποιός της γειτονιάς δεν σας δίνει ούτε ασπιρίνη επί πιστώσει, αν έχετε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά δεν μπορείτε να την κάνετε, γιατί δεν υπάρχει ευρώ, αν βλέπετε άρρωστους ηλικιωμένους και παιδάκια γύρω σας με δάκρυα στα μάτια να φοβούνται τον θάνατο, γιατί τίποτα δεν λειτουργεί πλέον κανονικά σε αυτή τη χώρα. …ΜΗΝ ανησυχείτε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι είναι διασφαλισμένη η συνεχής ροή φαρμάκων στην αγορά.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας), ο υπουργός ζήτησε να συνεχιστεί ο κανονικός εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκων και οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός της αγοράς διεξάγεται κανονικά και δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω ομαλή ροή του.

Ο ΣΦΕΕ από την πλευρά του, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την επάρκεια φαρμάκων την κρίσιμη αυτή περίοδο και δεσμεύτηκε ότι τα μέλη του συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, με ψυχραιμία, σύμπνοια και προσήλωση να στέκονται δίπλα στους Έλληνες πολίτες και τη χώρα.

Αλλά και o Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ευχαριστεί όλους τους συλλογικούς φορείς (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΠΣΦ, ΟΣΦΕ) που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση που τους απηύθυνε, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με σκοπό τη διασφάλιση της επάρκειας των φαρμακευτικών προϊόντων στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η χώρα.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς διεξάγεται ομαλά, και εκτιμά ότι η διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων στη χώρα μας θα συνεχιστεί, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι φορείς της φαρμακευτικής κοινότητας θα λειτουργήσουν με τη σύνεση και την αυτοσυγκράτηση που απαιτούν οι περιστάσεις.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη φάρμακα στα ράφια, ωστόσο χιλιάδες Έλληνες αδυνατούν να τα αγοράσουν μετά την επιβολή ελέγχων κεφαλαίου, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους! Το έχουν ακούσει άραγε αυτό στο υπουργείο Υγείας;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top