Αυτό είναι το «πολεμικό» ανακοινωθέν του Eurogroup: Ούτε η Κύπρος υποστήριξε την Ελλάδα!

Συζητούν το πώς θα μας βοηθήσουν σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης στο Eurogroup!

Αυτό είναι το «πολεμικό» ανακοινωθέν του Eurogroup: Ούτε η Κύπρος υποστήριξε την Ελλάδα!

Το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι και δεν είναι δυνατόν να τίθεται τελεσίγραφο για “ναι” ή “όχι”, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι νέες βελτιώσεις που επετεύχθησαν χθες το βράδυ στην πρόταση» στέλνουν οι Ευρωπαίοι.

Όπως αναφέρουν από τις Βρυξέλλες, οι βελτιωμένες προτάσεις αφορούσαν τον ΦΠΑ για τα νησιά και τα ξενοδοχεία και το ΕΚΑΣ, και δόθηκαν γίνει λεπτά πριν ο Αλέξης Τσίπρας δώσει εντολή να αποχωρήσουν από το τραπέζι οι Έλληνες διαπραγματευτές.

Την ίδια ώρα, το Eurogroup και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισαν πως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας «θα εκπνεύσει στις 30 Ιουνίου», και ταυτόχρονα θα λήξουν «όλες οι συμφωνίες» που συνδέονται μαζί του.

Όπως αναφέρεται στο «πολεμικό» ανακοινωθέν που εξέδωσε το Eurogroup -προτού συνεδριάσει εκ νέου δίχως τον Γιάνη Βαρουφάκη- στις συμφωνίες που λήγουν συμπεριλαμβάνονται και τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που ελέγχει η ΕΚΤ.

Όπως διακρίνεται στο ανακοινωθέν, αυτό υπογράφηκε από το σύνολο των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένης και της ��ύπρου, που διαφώνησε με την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνου Αθανασίου, στη δεύτερη συνεδρίαση του Eurogroup η συζήτηση περιστρέφεται στο πως οι Ευρωπαίοι «θα περιχαρακώσουν την Ευρώπη και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη».

Παράλληλα, συζητείται το πώς θα δοθεί στην Ελλάδα βοήθεια σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης.

γιουργκ.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top