Στα Σκόπια ο Κοτζιάς

Σειρά επαφών στο πλαίσιο περιοδείας σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων

Στα Σκόπια ο Κοτζιάς

​Σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ, καθώς και με αρχηγούς των κυριότερων κομμάτων της χώρας θα έχει σήμερα στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12:00 ώρα Ελλάδος, ο κ.Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι. Μετά τη συνάντηση θα γίνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολούθως, ο κ.Κοτζιάς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιο για ευρωπαϊκά ζητήματα, Φατμίρ Μπεσίμι, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, και τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια με τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA), Μεντούχ Θάτσι, με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι κα�� στο τέλος με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ.

Ο κ.Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στα Σκόπια, θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη απ' όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για το Βελιγράδι. Μετά τη σερβική πρωτεύουσα, ο κ Κοτζιάς θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα. Σε δεύτερη φάση, ο υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζει επισκέψεις και στο Σεράγεβο, την Πρίστινα και τα Τίρανα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top