Π. Σκουρλέτης: «Πιθανές οι εκλογές αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει διευρυμένη εντολή

Π. Σκουρλέτης: «Πιθανές οι εκλογές αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις»

​Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm.

«Όταν εκλέγεσαι κυβέρνηση δεν παίρνεις λευκή επιταγή. Παρουσιάζεις την θέση σου με απόλυτη ειλικρίνεια. Πρέπει αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, να διεκδικήσουμε και να διευρύνουμε τα όρια της εντολής που πήραμε για να έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Είχαμε πάρει μια εντολή απ’ τον ελληνικό λαό που έλεγε αναζητούμε έναν έντιμο συμβιβασμό εντός της ευρωζώνης. Αν διαπιστώσουμε ότι κυριαρχούν οι φωνές που θέλουν να τιμωρήσουν και να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσουμε. Πρέπει να μας πει ο ελληνικός λαός τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση. Η βασική επιλογή παραμένει η ίδια και πολλά παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα ρωτήσουμε τον κόσμο να μας πει με απόλυτη σαφήνεια αν θέλει να είναι μέσα στην ευρωζώνη. Υπάρχει ένα ερώτημα που δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση αλλά όλους. Θέλουμε να υπογραφεί αυτή η συμφωνία; Ή υπάρχουν όρια; Αν ξεπεράσουμε τα όρια να μην υπογράψουμε την συμφωνία. Μπορεί να είμαστε μέσα στην ευρωζώνη, μπορεί με διαφορετικού τύπου σχέση. 'Ολα αυτά είναι πρωτόγνωρα. Αν πάμε σε εκλογές θα τεθεί και το θέμα εν μέρει της ρήξης. Να φανούμε συνεπείς ως προς συγκεκριμένες βασικές μας επιλογές».

Β. Αποστόλου: «Και οι εκλογές είναι ένα από τα σενάρια που ενδέχεται να προκύψουν»

Με όσους υποστηρίζουν ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να είναι ένα ενδεχόμενο αν τελικά οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν στο κενό συντάχθηκε σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου.

«Αν υπάρξει ανάγκη και διαμορφωθεί ένα κλίμα που απαιτεί την προσφυγή στη λαϊκή εντολή, δημοκρατία έχουμε, λογικό είναι να είναι και αυτό ένα από τα σενάρια που ενδέχεται να υπάρχουν στη διαδρομή. Προσωπικά θα έλεγα ότι πρέπει να τελειώνουμε για να πάμε παραπέρα», είπε στο Live U.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top