Λιου σε Τσίπρα: «Κλείστε τη συμφωνία τώρα»

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ με τον πρωθυπουργό

Λιου σε Τσίπρα: «Κλείστε τη συμφωνία τώρα»

​Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιου σημείωσε ότι το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή την Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.

Μάλιστα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, προέτρεψε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

Επανέλαβε επίσης στον Α. Τσίπρα ότι η αποτυχία στην επίτευξη συμφωνίας θα δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες για την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και ευρύτατες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Ο κ. Λιου προσφέρθηκε να παραμείνει σε επαφή με τον κ. Τσίπρα, αλλά και τους δανειστές της Ελλάδας και υπογράμμισε με νόημα ότι πρέπει η διαπραγμάτευση αυτή να κλείσει τώρα.

Τζακ Λιου: «Το ΔΝΤ να δείξει ευελιξία στο ζήτημα της Ελλάδας»

Ο Αμερικανός υπουργός φρόντισε επίσης να κάνει πράξη την εντολή του Μπαράκ Ομπάμα για παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δρέσδη για το LSE κάλεσε το ΔΝΤ να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία.

Όπως είπε είναι ένας αισιόδοξος άνθρωπος και προειδοποίησε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες μιας ελληνικής κρίσης.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα χωρίς να υπάρξει κρίση», τόνισε ο κ. Λιου και έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα:

«Η Ελλάδα πρέπει να έρθει με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα και να εφαρμόσει δύσκολες αποφάσεις που θα δυσκόλευαν οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Από την άλλη όμως έστειλε και το μήνυμά του στο ΔΝΤ, σημειώνοντας:

«Θεσμοί όπως το ΔΝΤ να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία για την αποφυ��ή μιας κρίσης στην Ελλάδα. Είναι σαφές πως οι επιπτώσεις από ένα Grexit θα είναι κυρίως προς την Ελλάδα, αλλά θα είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μια αποτυχία της Ελλάδας δεν θα έχει επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μεγάλη ανησυχία μου είναι ότι μπορεί να υπάρξουν λάθος υπολογισμοί που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε κρίση. Πάντως, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο σταθερή σε σχέση με το 2012».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top