Αισιοδοξία σε κυβέρνηση: Κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς

Πηγαίνουν για μετά εργασιακό-ασφαλιστικό – Ανοικτό το θέμα του ΦΠΑ

Αισιοδοξία σε κυβέρνηση: Κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς
Αισιοδοξία για συμφωνία με τους θεσμούς ακόμη και τις επόμενες μέρες επικρατεί στην κυβέρνηση.
Το Μαξίμου έχει πάρει μολύβι και χαρτί και αποτυπώνει τα μέτρα στα οποία θα δεσμευθεί η Αθήνα προκειμένου να κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα και να ξεμπλοκάρει η δόση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καυτοί φάκελοι του εργασιακού και του ασφαλιστικού θα ανοίξουν το φθινόπωρο.
Όσον αφορά τα εργασιακά, η κυβέρνηση δείχνει να αποδέχεται την εφαρμογή ενός μοντέλου στη λογική όσων ισχύουν στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη και με βάση τις προτάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξει οπισθοχώρηση από τις «κόκκινες» γραμμές για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού (σε δύο δόσεις).
Αναφορικά με ασφαλιστικό, η κυβέρνηση δείχνει να δεσμεύεται για τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος με βάση αναλογιστικές μελέτες και με στόχο τη βιωσιμότητά του. Παράλληλα, φέρεται να βάζει «κόκκινο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αλλά και να απορρίπτει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Ανοικτό παραμένει ακόμη το θέμα του ΦΠΑ, με τη�� κυβέρνηση να επιμένει στους τρεις συντελεστές και την ένταξη των τροφίμων στον πιο χαμηλό, ενώ οι δανειστές επιμένουν στους 2 συντελεστές.
Στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, η απόσταση που χωρίζει Αθήνα-δανειστές είναι 1 δισ. ευρώ, με την κυβέρνηση να αντιτείνει έσοδα από ΦΠΑ, περικοπές δαπανών αλλά και έσοδα από τη ρύθμιση των 100 εσόδων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top