Μαξίμου: Κλείσιμο των εκκρεμοτήτων χωρίς υποχώρηση από τις «κόκκινες» γραμμές

Για ΦΠΑ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με το μοντέλο των 3 συντελεστών που προτείναμε

Μαξίμου: Κλείσιμο των εκκρεμοτήτων χωρίς υποχώρηση από τις «κόκκινες» γραμμές

Για κλείσιμο όλων των ανοιχτών ζητημάτων όσο πιο γρήγορα γίνεται χωρίς ωστόσο να γίνουν υποχωρήσεις από τις «κόκκινες» γραμμές κάνουν λόγο στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνεται προς τα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης τα οποία συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης με τον πρωθυπουργό, έγινε εκτίμηση της κατάστασης και συζητήθηκαν ο σχεδιασμός και οι κατευθύνσεις που θα δοθούν προς τους Έλληνες εκπροσώπους της κυβέρνησης στο Brussels Group, εν όψει των συζητήσεων που ξεκινούν πάλι αύριο στις Βρυξέλλες, μπαίνοντας στην τελική ευθεία.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο Brussels Group συζητούνται τα ανοικτά θέματα και ειδικότερα το ζήτημα του ΦΠΑ, το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού και το ζήτημα του ασφαλιστικού.

Αναφορικά με τον ΦΠΑ οι συζητήσεις βρίσκονται κοντά σε συμφωνία στο μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση για τρεις συντελεστές, 7%, 14% και 22%, με τις κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει όσο περισσότερα τρόφιμα στον χαμηλό συντελεστή 7%, στο πλαίσιο μιας κοινωνικά δίκαιης ανακατανομής.

Ως προς το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαφορά στις εκτιμήσεις προκύπτει σε ζητήματα λογιστικού υπολογισμού δαπανών.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι συζητούνται επίσης το τι θέλει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση από μια συνολική συμφωνία, με βάση τους άξονες που ��χει θέσει ο πρωθυπουργός στις πρόσφατες ομιλίες του, δηλαδή το ζήτημα της ρευστότητας, το ζήτημα της διαχείρισης του χρηματοδοτικού κενού και κατ' επέκταση του χρέους, το ζήτημα του επενδυτικού πακέτου.

Τέλος, από το Μαξίμου εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων δέκα ημερών.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top