Handelsblatt: «Η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον ELA σε περίπτωση μη πληρωμής του ΔΝΤ»

«Ο EFSF δεν θα εγκατέλειπε αυτομάτως την Ελλάδα»

Handelsblatt: «Η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον ELA σε περίπτωση μη πληρωμής του ΔΝΤ»

​«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν θα απέκοπταν την Ελλάδα από χρηματοδότηση εάν η χώρα δεν κατέβαλε εγκαίρως δόση στο ΔΝΤ», αναφέρει σήμερα σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές της ΕΚΤ, σημειώνει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να λάβουν έκτακτη ρευστότητα από τον ELA, εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει την δόση προς το ΔΝΤ.

«Ενώ η κεντρική τράπεζα θα προχωρούσε σε αξιολόγηση του ρίσκου, δεν θα έπρεπε αυτομάτως να σταματήσει τον ELA», τονίζει το δημοσίευμα και προστίθεται ότ�� και ο EFSF δεν θα εγκατέλειπε αυτομάτως την χώρα σε περίπτωση που δεν προχωρούσε στην πληρωμή του Ταμείου.

Πάντως, ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας χθες στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου «Στον ενικό» στο Star, επανέλαβε ότι αν η κυβέρνηση βρεθεί στο δίλημμα πληρωμή των δανειστών ή πληρωμή μισθών και συντάξεων, θα πληρώσει τους συνταξιούχους.

Παρ’ όλ’ αυτά εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, αν και τον Ιούνιο πρέπει να καταβάλουμε στο ΔΝΤ, δόσεις, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top