Κ. Μητσοτάκης: «Στο τέλος θα ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας»

«Η ΝΔ θα χρειαστεί χρόνο να βρει το δρόμο της»

​Την αντίθεσή του στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Ανήκω σε αυτούς που ουδέποτε επένδυσαν πολιτικά στην αριστερή παρένθεση και στο πολιτικό ατύχημα, το οποίο αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα μιας πολύ κακής εξέλιξης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Άρα, εγώ δεν επενδύω και σε αυτή τη λογική και για έναν πρόσθετο λόγο ότι και η ΝΔ θα χρειαστεί το δικό της χρόνο να βρει τον δρόμο της. Δεν είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Νομίζω ότι δεν έχουμε ακόμα κάνει την αυτοκριτική στο βαθμό που θα έπρεπε για το τι μας οδήγησε στο κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Φαινόμαστε κι εμείς εγκλωβισμένοι σε μία εσωστρέφεια η οποία δεν βοηθά ούτε την ίδια τη Ν.Δ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι με αφορμή το ζήτημα της στάσης της Ν.Δ. απέναντι στη συμφωνία, την οποία ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και εκεί θα πρέπει η Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010 – εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου- στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας. Η ΝΔ θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στο αν η ΝΔ θα υπερψηφ��σει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε:

«Θα απαντήσω ευθέως στο ερώτημά σας αφού πρώτα εκφράσω τον προβληματισμό μου και την έντονη δυσαρέσκειά μου ότι μέχρι και σήμερα ακόμα το πολιτικό σύστημα φαίνεται δεν μπορεί να συνεννοηθεί σε μια στιγμή που δυστυχώς η χώρα πλησιάζει στο χείλος του γκρεμού. Θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα έστω και σήμερα, γιατί αυτός έχει την πρωτοβουλία, να συγκαλέσει μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, διότι αν δεν μπορούν τα κόμματα και σήμερα ακόμα να συνεννοηθούν, να ενημερώσει καταρχάς ο κ. Τσίπρας για το ποιο είναι το πλαίσιο διαπραγμάτευσης και να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας ευρύτερης συναίνεσης, τότε καταλαβαίνετε ότι θα μένουμε εγ��λωβισμένοι σε διχαστικές λογικές του παρελθόντος που δεν βοηθούν σήμερα τη χώρα. Καταρχάς θα πρέπει να δούμε αν η κυβέρνηση είναι σε θέση να ολοκληρώσει η ίδια τη συμφωνία κι αν αυτή η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή με δική της πρωτοβουλία, ή αν η συμφωνία θα είναι αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας, όπως γράφεται τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο, των ευρωπαίων πιστωτών μας και θα παρουσιαστεί στη χώρα, όχι απλά στην κυβέρνηση, ότι είναι μία συμφωνία που “ή την παίρνετε ή την αφήνετε”, χωρίς να έχουμε περιθώρια διαπραγμάτευσης. Άλλη πολιτική διαχείριση απαιτεί η πρώτη προσέγγιση και άλλη η δεύτερη».

Καταλήγοντας τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία και κάλεσε την ΝΔ, όπ��ς και ολόκληρη την αντιπολίτευση να κινηθούν πάνω σ’ αυτή τη γραμμή.

«Ο κ. Τσίπρας έχει μία δυνατότητα έστω και σήμερα να αναλώσει το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτει, παίρνοντας αποστάσεις από διάφορες ακραίες φωνές στο κόμμα του, που σίγουρα δεν βοηθούν την εθνική προσπάθεια. Δεν φαίνεται έτοιμος να το κάνει. Εμείς θα πρέπει ενδεχομένως να τον υποστηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια, αν αυτό είναι το καλό για τη χώρα», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top