Κατρούγκαλος: Κανένα θέμα μείωσης της κύριας ή της επικουρικής σύνταξης

Ένταση στον αέρα με εκπρόσωπο των απολυμένων συμβασιούχων του ΟΑΕΕ

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης της κύριας ή της επικουρικής σύνταξης» διαβεβαίωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλο�� μιλώντας στο STAR και την εκπομπή Live U με την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι δεν είναι ώριμη η φάση για ειδικότερες συζητήσεις πάνω στα μισθολογικά, ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος με το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στον κατώτατο και τον ανώτερο μισθό που ζητούν οι δανειστές.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις αναφορές του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά για αναστολή εφαρμογής και όχι κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, απάντησε διπλωματικά πως «είναι εντελώς κακή στιγμή να συζητάμε για το ασφαλιστικό, δεν μπορούμε να ανοίξουμε μια συζήτηση με 1,5 εκ. ανέργους στον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία της κοινωνίας, ενώ αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε ότι βοηθάει ώστε οι καλύτεροι να έχουν βαθμολογική εξέλιξη: «Η σκέψη είναι ότι όλοι θα εξελίσσονται βαθμολογικά απλά οι καλύτεροι πιο γρήγορα».

«Δεν είμαστε εκδικητική δύναμη, θεωρούμε τον δημόσιο υπάλληλο σύμμαχό μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε την τεμπελιά και τις αδικαιολόγητες απουσίες» έσπευσε να διευκρινίσει στη συνέχεια ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε σε «δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων τη μνημονιακή περίοδο».

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για 14.000 απολύσεις στο Δημόσιο, δεν ισχύει και διαβεβαίωσε πως δεν έχουν εκφράσει αντίθεση ως προς αυτό οι δανειστές.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ήδη ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί στους 620.000 από 940.000 που ήταν το 2010.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο περίφημο «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», ο υπουργός έκανε λόγο για «κομπογιαννίτικα πράγματα» με τα οποία δεν συμφωνεί η κυβέρνηση.

Ένταση στον αέρα με εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΟΑΕΕ

Στη συνέχεια, ο κ. Κατρούγκαλος είχε έντονο διάλογο στον αέρα με τον εκπρόσωπο των απολυμένων συμβασιούχων του ΟΑΕΕ, Γιάννης Σφυράκη.

Οι πρώην συμβασιούχοι δούλεψαν στον ΟΑΕΕ από το 2008 έως το 2010, όμως μετά την λήξη τους οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν. Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, ωστόσο η δικαστική απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί.

Ο κ. υπουργός διαβεβαίωσε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις θα εκτελούνται αλλά όταν είναι τελεσίδικες.

Η αναφορά αυτή έκανε έξαλλο τον εκπρόσωπο των απολυμένων, ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Κατρούγκαλο: «Στη συνάντηση που είχαμε μαζί, δεν είχατε πει αυτό. Άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Τις καθαρίστριες πως τις πήρατε; Είναι πολιτικό το θέμα».

Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ό,τι ισχύει για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ διαβεβαίωσε πως θα αντιμετωπιστούν με σεβασμό οι αδικίες αλλά με σεβασμό στο Σύνταγμα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top