Στρατούλης: Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ

«Μπορούμε να δανειστούμε χρήματα και από τους BRICS»

Στρατούλης: Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ
«Η χώρα έχει πολλές εναλλακτικές δυνατότητες και ρευστότητας και χρηματοδότησης» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι τα χρήματα φθάνουν για δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, o αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε πως αν χρειαστεί μπορούμε να δανειστούμε χρήματα και από τους BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική): «Αν χρειαστεί να ζητήσουμε χρηματοδότηση και μας τη δώσουν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνια και χωρίς όρους υποταγής της πατρίδας μας και μας δανείσουν όπως δανείζεται μια κανονική χώρα, γιατί πρέπει να το αποκλείσουμε; Είναι μια δυνατότητα που είναι και αυτή στο τραπέζι».

«Όχι σε συμφωνία που θα αναιρεί βασικές πλευρές του προγράμματός μας»

Ερωτηθείς αν, εφόσον έρθει μια μέτρια συμφωνία, θα περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απάντησε: «Η πεποίθησή μου είναι ότι -επειδή ξέρω πολύ καλά τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι από τα ιστορικά του στελέχη- δεν πρόκειται να έρθει κάποια συμφωνία, η οποία θα αναιρεί βασικές πλευρές του προγράμματός μας».

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι ελιγμοί και επιμέρους υποχωρήσεις «πάντα γίνονται και αυτό είναι θεμιτό» αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναιρέσει τον βασικό κορμό των προγραμματικών δηλώσεων.

«Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ»

Στο ερώτημα αν η αύξηση του ΦΠΑ και η παραμονή του ΕΝΦΙΑ ακυρώνει τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ο ίδιος ανέφερε: «Η εκτίμησή μου είναι η συμφωνία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Εκτίμησή μου είναι επίσης ότι οι βασικές μας προγραμματικές μας δεσμεύσεις και για τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να τηρηθούν».

Παράλληλα, σημείωσε πως η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μια συμφωνία που δεν θα οδηγεί σε ταπεινωτική υποταγή αλλά «θα ��νοίγει ελπιδοφόρους δρόμους και θα δίνει κάποιες θετικές διεξόδους για τον λαό και την πατρίδα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top