Ν. Βούτσης: «Αποκλείσαμε την άμεση προσφυγή στις κάλπες ή την διεξαγωγή δημοψηφίσματος»

«Σύντομα θα ανακοινώσουμε το σύνολο των προτάσεων της κυβέρνησης και των δανειστών»

Ν. Βούτσης: «Αποκλείσαμε την άμεση προσφυγή στις κάλπες ή την διεξαγωγή δημοψηφίσματος»

​Στην αποκάλυψη ότι στα δύο τελευταία υπουργικά συμβούλια αποκλείστηκε προς το παρόν η προσφυγή στις κάλπες και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προέβη σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν πάμε σε δημοψήφισμα ή εκλογές», είπε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα τα σημεία στα οποία υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και εκείνα στα οποία δεν υπάρχει ακόμα σύγκλιση.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, «η κυβέρνηση εργάζεται για τον έντιμο συμβιβασμό» και τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία δεν θα ισχύσει τίποτα από όσα έχουν συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις.

Όσον αφορά στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εσωτερικών, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει αρκετά βήματα πίσω από αυτά που είχε δεσμευτεί στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν πρόκειται να υπογράψει δεσμεύσεις που θα αναιρούν την υλοποίησή τους στο μέλλον.

Ένα από αυτά τα ζητήματα που κάνει πίσω η κυβέρνηση είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης, η οποία όπως είπε ο κ. Βούτσης, θα εξαρτηθεί από την γενικότερη πορεία της οικονομίας, αλλά και ο ΕΝΦΙΑ, αφού όπως παραδέχθηκε, η νέα ρύθμιση για τον φόρο ακινήτων δεν είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση, αλλά τουλάχιστον θα περιλαμβάνει μια μείωση των αντικειμενικών αξιών της τάξης του 20% - 30%.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι όλες οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν θα περά��ουν από το κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top