Ξαναβάζει στο τραπέζι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ο Φλαμπουράρης

"Δίνουμε μάχη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αλλά..."

​Πάνω που πάνε τα πράγματα να "ηρεμήσουν" με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, τους θεσμούς και την Γερμανία να εκφράζουν την αισιοδοξία για συμφωνία, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης ξαναβάζει στο τραπέζι το … δημοψήφισμα.

«Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ικανή να οδηγήσει σε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική. Αν όμως, τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα ��χεδιάζουμε, δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα, διότι οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους», είπε ο κ.Φλαμπουράρης, σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δίνουμε έναν σκληρό αγώνα για να οδηγηθούμε σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική, αντί για την υφεσιακή πολιτική των μνημονίων της σκληρής λιτότητας» τόνισε.

Κάνοντας έναν απολογισμό στο έργο των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης, ο κ.Φλαμπουράρης δήλωσε περήφανος, τονίζοντας ότι «έγιναν πράγματα που οδηγούν σε αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας για πολλά κοινωνικά στρώματα».

Ο κ.Φλαμπουράρης αναφέρθηκε ειδικότερα στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που, όπως είπε, θα διασφαλίσει τροφή, στέγη και ηλεκτρικό ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Σημείωσε ότι διασφαλίζεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους, υπενθυμίζοντας παράλληλα τους νόμους που ψηφίστηκαν με τους οποίους θα ανακουφιστούν πολλοί πολίτες που χρωστούν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

«Δεν π��έπει να ξεχνάμε ότι είμαστε κυβέρνηση τετραετίας και όχι κυβέρνηση 100 ημερών. Αυτός είναι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού μας προγράμματος», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλ��ες που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top