Βαρουφάκης: Εγώ καθοδηγώ τις διαπραγματεύσεις!

«Αξιοπρεπείς και πολιτισμένοι» δηλώνει τώρα για τους ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup

«Εγώ καθοδηγώ τις διαπραγματεύσεις«, ισχυρίζεται σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Γερμανίας Die Zeit ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, παρά την πρόσφατη αντικατάστασή του από την θέση του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας από τον αναπληρωτή Υπουργό Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο!

Με αφορμή τη συνέντευξη Τσίπρα στο Star και στον Ν. Χατζηνικολάου τη Δευτέρα και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι αποτελ��ί«σημαντικό μέρος της κυβέρνησης», ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο στην διαπραγμάτευση. «Συνεχίζω να είμαι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup» δήλωσε.

Προσπαθώντας επίσης να υποβαθμίσει τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Eurogroup χαρακτηρίζει «λογικό» αυτό που συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η πρώτη που αμφισβήτησε τις πολιτικές λιτότητας. Στο ίδιο πνεύμα χαρακτήρισε «αξιοπρεπείς και πολιτισμένους» τους συναδέλφους του στο Eurogroup.

«Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι οι προτάσεις δεν συζητούνται πραγματικά από τους θεσμούς και παράλληλα δεν μας προσφέρουν σε καμία περίπτωση εναλλακτικές προτάσεις» δή��ωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Κατά τον ίδιο πρέπει να πεισθούν οι εταίροι ότι η Ελλάδα ασχολείται σοβαρά με τις μεταρρυθμίσεις και ότι δεν θα εμφανίσει ποτέ ξανά πρωτογενή ελλείμματα. Αλλά πρόσθεσε ότι και αυτοί με την σειρά τους πρέπει να αμφισβητήσουν τη λογική των προηγούμενων μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων, τα οποία ήταν καταστροφικά για την Ελλάδα.

Ζήτησε επίσης από τους εταίρους να μην συμπεριφέρονται «σα να μην υπήρχε καθόλου η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου» και να μην ζητείται από την κυβέρνηση «να εφαρμόσει το παλιό Μνημόνιο».

Ο Γ. Βαρουφάκης πάντως εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, αλλά διευκρίνισε ότι δεν μπ��ρεί ακόμα να πει πως θα είναι η συμφωνία αυτή στο τέλος, ενώ υποστήριξε και ότι η συμφωνία βρίσκεται «πολύ πιο κοντά απ΄ότι πιστεύουν κάποια ΜΜΕ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top