Απάντηση Ντάισελμπλουμ σε Τσίπρα: Η ελληνική κυβέρνηση τζόγαρε και έχασε με την ΕΚΤ

«Δεν θα ήταν καλή ιδέα ένα δημοψήφισμα για τη συμφωνία»

Απάντηση Ντάισελμπλουμ σε Τσίπρα: Η ελληνική κυβέρνηση τζόγαρε και έχασε με την ΕΚΤ

«Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς νέα βοήθεια και αυτή είναι η πραγματικότητα» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι ο «ανασχηματισμός» στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα ίσως βοηθήσει σε έναν βαθμό αλλά από μόνη της η αλλαγή δεν πρόκειται να δώσει λύση στο αδιέξοδο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Ο Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους τελευταίους 2 μήνες, ενώ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, το οποίο άφησε ανοικτό στη χθεσινή του συνέντευξη ο Αλέξης Tσίπρας, εκτίμησε ότι «δεν θα ήταν καλή ιδέα ένα δημοψήφισμα για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών».

«Θα κοστίσει χρήματα, θα δημιουργήσει έντονη πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το απαραίτητο περιθώριο χρόνου. Σίγουρα δεν το έχουν οι Έλληνες» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Στη συνέχεια, ο Ντάισελμπλουμ έδειξε να σηκώνει το…γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και εμμέσως να απαντά στις κατηγορίες του πρωθυπουργού για αθέτηση συμφωνιών από την πλευρά του.

«Η ελληνική κυβέρνηση τζόγαρε ποντάροντας στο ότι αν διαπραγματευόταν με εμάς, η ΕΚΤ θα άνοιγε και πάλι τα “παράθυρα” χρηματοδότησης και θα χαλάρωνε τους κανονισμούς της. Ωστόσο, δεν πρόκειται να υπάρξει εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ εκτός αν επιτευχθεί μια συμφωνία με το Eurogroup. Αυτό έχει ξεκαθαριστεί στην Ελλάδα ξανά και ξανά» είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο ολλανδικό Rtlnieuws, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση για το ελληνικό πρόβλημα ενώ άφησε αιχμές για τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας: «Η διάσωση της Ελλάδας χρειαζόταν πολύ περισσότερο χρόνο από όσο ήλπιζε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Αυτό δεν ήταν καλό για τη χώρα, γενικότερα η αβεβαιότητ�� είναι κακή για τους Έλληνες»

Ο ίδιος, κάλεσε την Ελλάδα να προσαρμόσει «τις επιθυμίες της με την πραγματικότητα» καθώς δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα «για όλες τις ανάγκες της», ενώ ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top