Ραχόι: Εχθρός της ανάκαμψης της Ισπανίας η κατάσταση στην Ελλάδα

Αλλά διευκρίνισε ότι κανείς δεν απεχθάνεται τον… Βαρουφάκη

Την κατάσταση στην Ελλάδα, όπως και την πολιτική αστάθεια, θεωρεί πιθανό εχθρό της οικονομικής ανάκαμψης της Ισπανίας ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι.

«Αυτή τη στιγμή, διακρίνω ως εχθρούς της ανάκαμψης στην Ισπανία την πολιτική αστάθεια, αυτή είναι ένας πιθανός εχθρός της ανάκαμψης, και στη συνέχεια, την Ελλάδα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ραχόι στη Μαδρίτη, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν σε ένα μήνα.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ανέφερε ότι η Ελλάδα, σε αντάλλαγμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του δημοσίου χρέους και εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Τα πράγματα δεν πήγαιναν άσχημα. Στη συνέχεια, η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε. Η νέα κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να πει ότι δεν αποδέχεται τίποτε από ό,τι μπορούσε να της πει τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά αυτοί οι τρεις είναι οι πιστωτές της και, αν δεν δέχεται τίποτε, αναλαμβάνει το ρίσκο να μην έχει πλέον χρηματοδότηση», είπε ο κ. Ραχόι.

Κατά τον Ισπανό πρωθυπουργό «το κλειδί είναι να υπάρχει ανάπτυξη και απασχόληση» και γι’ αυτό η Ελλάδα «πρέπει να κάνει ό,��ι και όλος ο κόσμος: δημοσιονομική σταθεροποίηση, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Όπως πρόσθεσε είναι «απολύτως πεπεισμένος ότι το καλύτερο για τους Έλληνες, για τους Ευρωπαίους, για την Ελλάδα, για την Ισπανία και για όλους, είναι η Ελλάδα να παραμείνει εκεί που είναι και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Διευκρίνισε πάντως ότι «η Ισπανία είναι η πρώτη που έχει συμφέρον να πάνε καλά τα πράγματα με την Ελλάδα» και ότι «κανείς δεν απεχθάνεται την Ελλάδα, ούτε τον ��. Βαρουφάκη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top