Π. Λαφαζάνης: «Ίσως και μέσα στην εβδομάδα η συμφωνία για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία»

«Πιθανή μια χρηματοδοτική ένεση στην Ελλάδα»

Π. Λαφαζάνης: «Ίσως και μέσα στην εβδομάδα η συμφωνία για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία»

​Ζεστό χρήμα από τη Ρωσία προανήγγειλε ότι θα φτάσει στην Ελλάδα πολύ σύντομα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι πιθανόν και μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να έχουμε και μια χρηματοδοτική ένεση προς το ελληνικό Δημόσιο.

«Δεν βάζουμε προαπαιτούμενα και δεν βάζουμε όρους. Καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει μια πιστωτική διευκόλυνση προς το ελληνικό Δημόσιο. Το πιο πιθανό είναι να γίνει σύντομα», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως είπε, με την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Μόσχα, άνοιξε ο δρόμος για να κατασκευαστεί ο ελληνικός αγωγός που θα ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα περνάει από την Ελλάδα και θα πηγαίνει στη FYROM με κατεύθυνση προς την Ευρώπη.

Ο αγωγός αυτός θα τροφοδοτεί κυρίως την Κεντρική Ευρώπη και σ’ αυτόν θα απασχοληθούν περίπου 20.000 άνθρωποι, έως το 2019.

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε επίσης ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα είναι πολύ φθηνές και δεν απέκλεισε να γίνουν και άλλες παρεμφερείς επενδύσεις.

«Αγωγό φυσικού αερίου έχει η Γερμανία και προμηθεύεται αέριο από την Ρωσία. Όλο το φυσικό της αέριο η Γερμανία το προμηθεύεται από την Ρωσία. Γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για την Ελλάδα και όχι για την Γερμανία; Θέλει να μονοπωλήσει το φυσικό αέριο και να μην γίνει ο νότιος διάδρομος», δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο, ενώ ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία απάντησε:

«Δεν θα ήθελα να κάνω παρακινδυνευμένες υποθέσεις αλλά από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω ότι δεν είναι το τέλος για την Ελλάδα το Eurogroup της 24ης Απριλίου. Η Ελλάδα δεν είναι όμηρος των πιστωτών ούτε της ΕΕ και του ΔΝΤ. Υπάρχουν εναλλακτικές. Η Ελλάδα δεν θα χαθεί. Έχει δυνατότητες να ακολουθήσει και θα τις ακολουθήσει. Οι επιπτώσεις θα είναι πιο επώδυνες για τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρώπης και δη της Γερμανίας. Αναφέρομαι σε εναλλακτικούς τρόπους για την χώρα μας που μπορεί να είναι και βιώσιμοι. Η Ελλάδα δεν πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεμένη χειροπόδαρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top