ΝΔ για δηλώσεις Τσίπρα: Τα εθνικά συμφέροντα ταυτίζονται με την Ε.Ε

«Δεν ακούσαμε τίποτα για αγροτικά προϊόντα και τιμή φυσικού αερίου»

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, επισημαίνοντας ότι τα εθνικά συμφέροντα ταυτίζονται στην ενεργειακή πολιτική με τις θέσεις της ΕΕ, όπως για τον αγωγό ΤΑΡ, αλλά και ότι δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο γiα το πρόβλημα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγκούνης δήλωσε:

«Τα εθνικά συμφέροντα της χώρας δεν μπορούν να μπουν στο εσωτερικό παιχνίδι των εντυπώσεων. Η θέση μας στο διεθνή ενεργειακό εφοδιασμό συμπίπτει πλήρως με την ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δίδει και τις σχετικές εγκρίσεις. Όπως έχει συμβεί με τον αγωγό TAP.

Για το πρόβλημα των ελληνικών αγροτικών μας προϊόντων, τ��ν περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και για την οικονομική εκκρεμότητα της ΔΕΠΑ με την Gazprom δεν ακούσαμε τίποτα. Είναι, όμως, λυπηρό ότι ακούσαμε για πρώτη φορά Έλληνα πρωθυπουργό να καταγγέλλει στο εξωτερικό τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας του».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top