Θερμό καλωσόρισμα Πούτιν σε Τσίπρα - Σε λίγο η συνέντευξη Τύπου

«Nα επανεκκινήσουμε τις σχέσεις των δύο χωρών» είπε ο πρωθυπουργος - Πρ. δημοσίευση: 13.48

Θερμό καλωσόρισμα Πούτιν σε Τσίπρα - Σε λίγο η συνέντευξη Τύπου

Με πολύ μικρή καθυστέρηση, ελάχιστα μετά τη μία, υποδέχθηκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν τον Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα από το ξέσπασμα της κρίσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος καλωσόρισε με θέρμη τον Έλληνα πρωθυπουργό και μίλησε για στενές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στους πνευματικούς και θρησκευτικούς δεσμούς των δύο χωρών αναφερόμενος και στο Ορθόδοξο Πάσχα.

2273439.jpg
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σημαντικές εμπορικές σχέσεις των δύο λαών λέγοντας ότι η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας ωστόσο το 2014 (λόγω των κυρώσεων) υπήρξε μείωση κατά 40%.

«Νομίζω ότι η επίσκεψή σας είναι πολύτιμη, γιατί πρέπει να βρούμε τους λόγους και να συμφωνήσουμε τι θα κάνουμε για να ξαναφέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά» πρόσθεσε ο Πούτιν.

2273448.jpg
Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του δήλωσε πολύ χαρούμενος που συναντά τον Ρώσο Πρόεδρο και έκανε αναφορά στους κοινούς αγώνες και τις θυσίες των δύο χωρών ενάντια στο ναζισμό, σημειώνοντας ότι κατέθεσε το πρωί στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία «αποτίοντας φόρο τιμής σε εκατομμύρια απλούς ανθρώπους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για τη μεγάλη αποφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τα αισ��ήματα φιλίας και αδελφοσύνης των δύο λαών, λέγοντας πως παραμένουν αμετάβλητα «ανεξάρτητα της εκάστοτε γεωπολιτικής συγκυρίας».

2273444.jpg
«Σκοπός της παρουσίας μου εδώ είναι να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις μας προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Στις 14.00 πραγματοποιήθηκε διερευμένο γεύμα εργασίας Τσίπρα-Πούτιν και αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, ενώ για τις 15.30 είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου από τους δύο ηγέτες.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top