Στηρίζει Τσίπρα, αλλά αφήνει αιχμές ο Πανούσης μετά τον σάλο του άρθρου

Δείτε τι είπε για τις καταλήψεις, τις αλλαγές στο υπουργικό σχήμα και την Β.Σταμάτη

Στηρίζει Τσίπρα, αλλά αφήνει αιχμές ο Πανούσης μετά τον σάλο του άρθρου
​«Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον Πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις». Αυτό τόνισε με γραπτή του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης , μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο του στην εφημερίδα «τα Νέα».
Εν τω μεταξύ νωρίτερα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας και στην Στερεά Ελλάδας, ο κ.Πανούσης, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, αναφερόμενος στην απόδραση της Β.Σταμάτη, είπε «έχω ακούσει διάφορα πράγματα, όπως το ότι ήταν ανοιχτή η πόρτα, αλλά δεν είναι της αρμοδιότητος μου και θα διευθετηθούν»
Αναφερόμενος στα επεισόδια με τους αντεξουσιαστές στον προαύλιο χώρο της Βουλής, ο κ.Πανούσης είπε «έχω πει πολλές φορές ότι είναι πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα, δεν είναι αστυνομικό πρόβλημα, γιατί αυτές οι καταλήψεις γίνονται από συγκεκριμένες ομάδες, χωρίς κοινωνικό σκοπό και δεν είναι συμβολικές». Όπως τόνισε, ο κ.Πανούσης το θέμα «πρέπει να λυθεί πολιτικά και κοινωνικά».
«Η αστυνομία σταθμίζει, δεν είναι ότι η αστυνομία υποχωρεί ή παραιτείται ή εκχωρεί την Δημοκρατία στους άλλους. Σταθμίζει ορισμένα πράγματα και αυτή η στάθμιση συνεκτιμά πάρα πολύ το γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, ότι το επιτρέπει» τόνισε.
Μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης το υπουργείο Προστασίας του Π��λίτη να "περάσει" στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ.Πανούσης είπε ότι είναι δική του πρόταση και ότι δεν υπάρχει περίπτωση καρατόμησης του.
«Δηλαδή να κάνω μια πρόταση για να καρατομηθώ; Δεν έχει σχέση με την πολιτική, αλλά με την θεσμική λειτουργικότητα των πραγμάτων» εξήγησε, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να είναι δυσαρεστημένος μαζί του.
«Συμφωνούμε απολυτά σε αυτόν τον τομέα. Με άλλους... διαφωνούν, όχι με εμένα» είπε, χαμογελώντας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top