Παρασκευόπουλος: Δεν διάβασα το άρθρο,αλλά αυτά που λέει είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα

"Ακόμη και να αφήνει αιχμές για τον Βούτση είναι δικό του θέμα"

Παρασκευόπουλος: Δεν διάβασα το άρθρο,αλλά αυτά που λέει είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα

​Να χαμηλώσει τους τόνους... τουλάχιστον σε ότι αφορά την δική του σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επιχείρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το άρθρο-φωτιά του, Γ.Πανούση σχετικά με την διαχείριση των καταλήψεων δημόσιων κτιρίων και την όλη φιλοσοφία που θα πρέπει να διέπει το Αστυνομικό Σώμα, μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν με τους αντιεξουσιαστές στη Βουλή.

Ο κ.Παρασκευόπουλος, αφού πρώτα ξεκαθάρισε πως δεν έχει διαβάσει το άρθρο, όταν ο Γ.Παπαδάκης του διάβασε στο πρωινό ΑΝΤ1, ένα συγκεκριμένο απόσπασμα και του ζήτησε να του το σχολιάσει, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά:«Ο κύριος Πανούσης αναφέρεται σε ζητήματα του δικού του πεδίου, της δικής του αρμοδιότητας. Κάνει μια γενική πολιτική εκτίμηση που μπορεί να κάνει ο καθένας. Αυτά που λέει είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα. Όλα αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα. Και καλά κάνει που λέει στο τέλος, ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς αλλά Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς που είναι η χρυσή τομή» τόνισε ο κ.Παρασκευόπουλος.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το άρθρο γράφτηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα "περάσει" στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ.Παρασκευόπουλος υποστήριξε πως «Και να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν νομίζω ότι αυτό θα σημαίνει ότι... θα συνενωθούν τα δύο χαρτοφυλάκια» .

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη πως ο κ.Πανούσης με το άρθρο του ουσιαστικά αφήνει αιχμές εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Ν.Βούτση, ο κ.Παρασκευόπουλος είπε «ακόμη και αν τον φωτογραφίζει, αναφέρεται σε δικό του θέμα» .

Ερωτηθείς για τις αντίθετες απόψεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Σακελλαρίδη και της προέδρου της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου σχετικά με το «ντου» των αντεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, ο κ.Παρασκευόπουλος δεν θέλησε να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου.

«Υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με τα πραγματικά περιστατικά, επειδή δεν έχω δει τα πραγματικά περιστατικά δεν μπορώ να πάρω θέση, και αυτό δεν είναι φυγομαχία» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, ο κ.Παρασκευόπουλος είπε ότι «περιλαμβάνει μια σειρά ρυθμίσεων που συνδέονται με τη συμφόρηση των φυλακών», τονίζοντας ότι θα δίνεται η δυνατότητα να γίνονται διαβαθμισμένες «απολύσεις» κρατουμένων, όπως στην περίπτωση βαριά άρρωστων ανθρώπων που βρίσκονται σε ακατάλληλες συνθήκες

Ερωτηθείς για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και το χώρο διεξαγωγής της, είπε ότι θα ξεκινήσει στον Κορυδαλλό, όμως δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί εκεί. «Δεν μπορώ να σας πω αν θα συνεχιστεί εκεί, στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα αλλαγής χώρου», εξηγώντας ότι δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη δίκη.

«Ανοιχτό είναι να συνεχιστεί και να μην συνεχιστεί εκεί» είπε σχετικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top