Ενημέρωσαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις Δραγασάκης και Βαρουφάκης

«Πολλές φορές υπονομεύτηκαν οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας» είπε ο ΥΠΟΙΚ

Ενημέρωσαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις Δραγασάκης και Βαρουφάκης

Την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις ενημέρωσαν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συζήτηση που κράτησε τρεις ώρες.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε μια συνοπτική αναδρομή των εξελίξεων μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπονομεύονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, όχι τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο σε τεχνικό.

Παράλληλα, άφησε εκ νέου αιχμές για τη διαρροή της λίστας σημειώνοντας ότι ενώ πολλές φορές οι εταίροι ζητούν εμπιστευτικότητα, κείμενα που αποστέλλονται από την Αθήνα διοχετεύονται στον ξένο Τύπο, με στόχο να απαξιωθούν και να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, λέγοντας ότι σημαντικό μέρος του θα προέλθει από την ανάπτυξη και όχι από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από την άλλη, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Κίνα, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια αυτά ανοίγουν νέους δρόμους για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για «ασύμμετρη σχέση» της Ελλάδας με την ΕΕ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από την ημέρα που εξελέγη, επιδιώκει να εξισορροπήσει την κατάσταση και να αναβαθμιστεί η θέση της Ελλάδας εντός της ΕΕ.

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, ενημέρωσε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top