Π. Παυλόπουλος: «Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στην Ελλάδα»

Ν. Αναστασιάδης: «Ο κυπριακός λαός έχει ανάγκη τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας»

​Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Αναστασιάδης, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ΄, ενώ η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα.

«Προσβλέπουμε σε στενότατη συνεργασία. Θα εισπράξετε την αγάπη του κυπριακού λαού, ο οποίος έχει ανάγκη τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας», είπε ο κ. Αναστασιάδης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος είπε:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Και είναι σαν να βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι οι δεσμοί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι άριστοι και ενισχύονται από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Τέλος ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος αγωνίζονται για να ξαναβρεί η Ευρώπη τις αρχές και τις αξίες της που πηγάζουν από τον ελληνικό Πολιτισμό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι κοινοί κανόνες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι σεβαστοί, αλλά πρέπει να είναι σεβαστές οι αρχές και οι αξίες της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top