Σακελλαρίδης: Δεν θα πάρουμε μέτρα που θίγουν το εισόδημα των Ελλήνων

«Δεν συζητάμε αλλαγή των ορίων ηλικίας στο συνταξιοδοτικό»

Για τις διαπραγματεύσεις, τη λίστα μεταρρυθμίσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την παρέλαση και την υπόθεση Κατρούγκαλου μίλησε σήμερα στον Βήμα fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμάσει το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα καταθέσει στο Eurogroup. Περιλαμβάνει βασικές δεσμεύσεις και κάποιες βασικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποσκοπούν στο να πάρει ανάσα και η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία» είπε ο κ.Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα που θα επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων.

Όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος, στο επίπεδο του ασφαλιστικού, η κυβέρνηση δεν συζητά αυξήσεις ορίων ηλικίας στα 67.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν σε σημαντικά ζητήματα και σε σχέση με το φορολογικό πλαίσιο, με ζητήματα φορολογικής διοίκησης, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη εισπραξιμότητα εσόδων» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Αναφερόμενος στις αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Ν.Βαλαβάνη για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, είπε ότι πρόκειται για «κάποιες σκέψεις, οι οποίες έχουν γίνει, αλλά δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση θέση της ελληνικής κυβέρνησης...Δεν είναι στους σκοπούς της ελληνικής κυβέρνησης να μιλήσει για άλλες κλίμακες στο συντελεστή προστιθέμενης αξίας».

Μιλώντας για την τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group και το 1,2 δις ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο κ.Σακελλαρίδης παραδέχτηκε πως «υπάρχουν γραφειοκρατικέ�� ερμηνείες και αγ��υλώσεις, οι οποίες δεν επέτρεψαν την γρήγορη εκταμίευση ενός ποσού, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νέο δάνειο. Όταν παρθεί η απόφαση από το ΔΣ του EFSF πιστεύω δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα επισ��ρέψουν τα χρήματα αυτά στο κάτοχό τους».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαδικασίες ξεπουλήματος όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις .

Σχετικά με την χθεσινή παρέλαση και τα συνθήματα των ΟΥΚ, ο κ.Σακελλαρίδης τόνισε «αυτό που με ενόχλησε περισσότερο είναι διάφορα συνθήματα πού ακούστηκαν από διάφορες ομάδες παρελαυνόντων. Δεν ξέρω από ποιους ήταν. Τέτοια συνθήματα είναι καταδικαστέα από την ελληνική κυβέρνηση και προφανώς φαντάζομαι και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν τα απαραίτητα, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια πράγματα».

Τέλος, επανέλαβε την στήριξη του στ��ν αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα ιδιωτικά συμφωνητικά, λέγοντας «νομίζω ο κ. Κατρούγκαλος έχει δώσει τις απαντήσεις, για τις οποίες είναι καλυμμένος από όλες τις πλευρές, επομένως για την ελληνική κυβέρνηση δεν τίθεται κανένα ζήτημα για εκείνον» .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top