Πανούσης: «να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο κατά του ρατσισμού»

Το μήνυμα του υπουργού για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα

​Την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου κατά του ρατσισμού επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

«Ο ρατσισμός ως αντίληψη, αλλά και ως συμπεριφορά, χρησιμοποιείται για να προκαλέσει φόβο, μίσος και ιδιότυπο στιγματισμό απέναντι –κυρίως– σε ευάλωτες ομάδες, διαβρώνοντας έτσι τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Ακόμα και ακραίες εγκληματικές συμπεριφορές αυτοτροφοδοτούνται από ρατσιστικά κίνητρα και προκαταλήψεις», επισημαίνει ο υπουργός.

Αναφέροντας ότι το υπουργείο σχεδιάζει και υλοποιοεί δράσεις στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, ο κ. Πανούσης καταλήγει: «όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο ώστε ο ρατσισμός να μην υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο και την ευημερία. Ένα κοινό μέτωπο για μία οικουμενική κοινωνία με επίκεντρο τον ανθρωπισμό και το σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top