Α. Σαμαράς: «Θα ήταν αδιανόητο να εγκαταλείψω τη μάχη της παράταξης»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί δημοψηφίσματος

Α. Σαμαράς: «Θα ήταν αδιανόητο να εγκαταλείψω τη μάχη της παράταξης»

​Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κωλύματα από την εποχή του Φιντέλ Κάστρο και γι’ αυτό εμποδίζει τις επενδύσεις που η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε δρομολογήσει και απαντώντας σε όσους άσκησαν κριτική λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά καλλιέργησε τον φόβο είπε:

«Κάποιοι έλεγαν πριν από τις εκλογές ότι κάνουμε εκστρατεία φόβου. Αλλά εμε��ς επισημαίναμε τους κινδύνους. Αυτά που λένε στελέχη της κυβέρνησης για δημοψηφίσματα, είναι πολύ χειρότερα από αυτά που λέγαμε εμείς προεκλογικά. Μία ημέρα πριν από το Eurogroup, και ο φόβος του Grexit παραμονεύει».

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στη ΝΔ τονίζοντας ότι θα συγκροτηθεί επιτελική ομάδα που θα έχει στόχο την καταγραφή και αξιολόγηση του ενεργού και του ανενεργού δυναμικού.

«Πρέπει οι πάντες να αξιοποιηθούν και οι παλιοί και οι καινούργιοι. Όλα αυτά θα γίνουν σε συνθήκες αναταράξεων και κρίσεων για τη χώρα. Σε τέτοιες συνθήκες απαιτείται εγρήγορση για κάθε πιθανή εξέλιξη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο θέμα της ηγεσίας ο Αντώνης Σαμαράς είπε:

«Θέμα αρχηγού της παράταξης έθεσα εγώ ο ίδιος. Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου. Θα ήταν αδιανόητο να εγκαταλείψω τη μάχη της παράταξης. Εξήγησα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο για την παράταξη. Κανείς δεν έθεσε ζήτημα για την αρχηγία και το θέμα έκλεισε. Μερικοί έθεσαν θέμα για έκτακτο συνέδριο, που θα γινόταν για ένα λόγο: θέμα αρχηγίας. Αλλά κάποιοι το διαρρέουν στα μέσα ενημέρωσης... Ο λόγος που απέρριψα το έκτακτο συνέδριο είναι ότι θα άνοιγε ο φαύλος κύκλος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top