Μ. Σουλτς: «Η Ελλάδα δεν έχει περίοδο χάριτος»

«Στενά τα περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση»

​Για στενά χρονικά περιθώρια που έχει μπροστά της η ελληνική κυβ��ρνηση έκανε λόγος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στον EurAcriv.gr.

Ο κ. Σουλτς ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία περίοδο χάριτος και τόνισε ότι σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ευρωζώνη, να σεβαστεί τις επιθυμίες των ψηφοφόρων της και να καταλήξει σε μια νέα μακροχρόνια συμφωνία με τους εταίρους της.

«Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι αυτή η “περίοδος χάριτος” δεν υπήρξε ποτέ για την ελληνική κυβέρνηση, λόγω των εξαιρετικά πιεστικών προθεσμιών […] Θα πρέπει πάντα να έχουμε αυτό στο μυαλό μας όταν μιλάμε για αυτή την κυβέρνηση. Οι επόμενοι τέσσερις μήνες θα είναι κρίσιμοι για την τύχη των δεσμεύσεων της Ελλάδας και του σεβασμού της επιθυμίας των ψηφοφόρων. Ο κύκλος μπορεί να τετραγωνιστεί, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δείξουν κάποια ευελιξία. Αλλά προτού δειχθεί αυτή η ευελιξία, πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη θα επανέλθει μόνο εάν όλοι χρησιμοποιήσουν αυτό το 4μηνο παράθυρο ευκαιρίας εποικοδομητικά, εξετάζοντας ειδικά το πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία του Eurogroup ομαλά και γρήγορα», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί η υφιστάμενη πολιτική λιτότητας που επιβαρύνει συνεχώς τα πιο αδύναμα κοινωνικά σ��ρώματα.

«Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη ζητούν αλλαγή πολιτικής και οι πολιτικοί έχουν δημοκρατικό καθήκον να ακούσουν και να πράξουν αναλόγως. Επιπλέον, και εξίσου σημαντικό, μια αλλαγή θα ήταν λογική καθώς το βάρος της εξυγίανσης έχει πέσει πάρα πολύ στις πλάτες των αδύναμων και επίσης, επειδή η απόλυτη προσαρμογή από μόνη της δεν θα φέρει την ανάπτυξη», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top