Αποκάλυψη Σταθάκη: Έχουμε κρυμμένα αποθεματικά για να αντέξουμε μερικές εβδομάδες

Telegraph: Η Ελλάδα θα γίνει Ζιμπάμπουε αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ

«Η Ελλάδα στρέφεται στα τελευταία διαθέσιμα της ΤτΕ για να αποφύγει μια χρεοκοπία λόγω του ΔΝΤ» τονίζει σε δημοσίευμά της η Telegraph, στο οποίο τονίζει ότι αν η χώρα δεν αποπληρώσει τις δόσεις στο Ταμείο «θα ενταχθεί στους παρίες του κόσμου και θα μοιάζει με τη Ζιμπάμπουε».

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, καμία χώρα στην ιστορία του Ταμείου του προηγμένου κόσμου δεν έφτασε στο σημείο να μην πληρώσει μια δόση που οφείλει.

«Ανώτερος Έλληνα�� αξιωματούχος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας καθυστέρησης των αποπληρωμών στο ΔΝΤ κατά έναν ή δύο μήνες. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όμως, έδωσε τέλος σε μια τέτοια συζήτηση τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει η πρώτη χώρα που δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο Ταμείο» τονίζει το αγγλικό μέσο.

telegr.jpg
Παράλληλα, η Telegraph φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος κάνει λόγο για «κρυφά αποθέματα».

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει κάποια κρυμμένα αποθέματα που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους για τις επόμενες εβδομάδες, παραμερίζοντας τις ανησυχίες ότι εντός 10 ημερών τα ταμεία θα αδειάσουν. Αυτά είναι υπερβολές. Υπάρχουν 3-4 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας» είπε ο κ. Σταθάκης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Telegraph, αυτά τα χρήματα είναι κατά βάση πόροι για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων και υπάρχουν αμφιβολίες αν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να τα «σκουπίσει» δίχως να αφήσει άλλες υποχρεώσεις της στο ράφι. «Τα χρήματα είναι ήδη κάτω από τα 1,8 δισ. ευρώ. Αν τα χρησιμοποιήσουν για άλλους λόγους πώς θα πληρώσο��ν συντάξεις τον επόμενο μήνα;» αναρωτήθηκε ένας τραπεζίτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top