Να φέρει τη συμφωνία του Eurogroup στη Βουλή ζητά από τον Τσίπρα ο Ε. Μεϊμαράκης

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να κρατά σε μυστική βάση και αγωνία τους πολίτες»

Να φέρει τη συμφωνία του Eurogroup στη Βουλή ζητά από τον Τσίπρα ο Ε. Μεϊμαράκης

​Ενημέρωση για την συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm και λίγο αργότερα κατέθεσε στη Βουλή και σχετική ερώτηση.

«Δεν μπορεί να κρατάει σε μυστική βάση και σε ανησυχία και σε αγωνία τους πολίτες χωρίς να φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή και χωρίς να ενημερώνει τη Βουλή, ακόμα και αν δεν την ψηφίσει. Άθελα του αφήνονται να γίνονται παιχνίδια. Δεν μπορεί το χρηματιστήριο να παρουσιάζει πτώση 10% και ά��οδο 15% μέσα σε μια εβδομάδα. Άθελα του γίνονται κάποια παιχνίδια. Η σωτηρία της χώρας και το 3ο Μνημόνιο έχει γίνει business», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Στην ερώτησή του μάλιστα σημειώνει ότι ενημερώθηκε η ΚΟ και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι βουλευτές και ο λαός έχουν ενημερωθεί ανεπαρκώς, μέσα από διαγγέλματα, συνεντεύξεις και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης.

«Το τοπίο στην οικονομία είναι πολύ θολό, προκαλώντας αγωνία και έντονη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία, δεδομένου ότι τα Κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία τετράμηνης παράτασης του μνημονίου και δεδομένου ότι η Πρόεδρος της Βουλής με έμφαση τόνισε ότι "αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει"», αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ρωτά μάλιστα τoν πρωθυπουργό πότε θα ενημερώσει τη Βουλή για το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών και πότε και αν θα έλθει η συμφωνία παράτασης του μνημονίου για ψήφιση από την ελληνική Βουλή.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, επιτέθηκε όμως και στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, λέγοντας ότι είναι λεπτή η γραμμή από το να είσαι σοβαρός και να γίνεις γελοίος.

«Αν είσαι καθηγητής τύπου Βαρουφάκη μπορεί να μην καταλαβαίνεις. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι λένε οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτόν. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή του να είσαι σοβαρός και να γίνει γελοίος. Δεν λέω για τον Βαρουφάκη. Γενικώς λέω αν την ξεπεράσεις και σε πάρουν στο ψιλό την έβαψες, ακόμα και αν είσαι καθηγητής», είπε με νόημα και σχολιάζοντας το στυλ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών τόνισε:

«Δεν μπορείς να είσαι εθνικός διαπραγματευτής με τα πουκάμισα έξω και με τέτοια αλαζονεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top