ΠΡΟΚΑΛΕΙ η Bild: «Η Γερμανία ευχαριστεί τον Σόιμπλε για το “όχι” στους χρεοκοπημένους Έλληνες»

Επίθεση και εναντίον του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

ΠΡΟΚΑΛΕΙ η Bild: «Η Γερμανία ευχαριστεί τον Σόιμπλε για το “όχι” στους χρεοκοπημένους Έλληνες»

​Με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, θέλοντας μ ‘ αυτόν τον τρόπο να τονίσει και να ενισχύσει τη σκληρή στάση της Γερμανίας, ενόψει Eurogroup.

«Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» είναι ο τίτλος της εφημερίδας, ενώ ο υπότιτλος αναφέρει: «Επιτέλους κάποιος είπε ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες».

Το άρθρο μάλιστα της εφημερίδα, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης έχει κρατήσει αρνητική στάση απέναντι στην Ελλάδα και έχει ρίξει ουκ ολίγες φορές λάδ�� στη φωτιά με δημοσιεύματά της, αποκαλεί του Έλληνες «πονηρούς» και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά από αρκετές εβδομάδες μπλόφας και πονηριάς, οι Έλληνες ζήτησαν χθες νέα ενίσχυση πολλών δισεκατομμυρίων».

bild.jpg

Η εφημερίδα μάλιστα υιοθετεί τους ισχυρισμούς του κ. Σόιμπλε ότι το αίτημα για παράταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είναι ένας «Δούρειος Ίππος», τονίζοντας ότι σκοπός των Ελλήνων είναι να πάρουν τα χρήματα και να μην ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Κάνει δε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα δημόσια ταμεία, η οποία μπορεί να προσφέρει μέχρι και 50% έκπτωση, όταν ο Β. Σόιμπλε δέχεται μόνο την συνέχιση της γραμμής της σκληρής λιτότητας.

Η Bild εξαπολύει επίθεση και εναντίον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος φάνηκε θετικός μετά την αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν διστάζει μάλιστα να στείλει μήνυμα στον Πρόεδρο της Κομισιόν, επισημαίνοντας με νόημα ότι «τα χρήματα βοήθειας δεν εγκρίνονται απ' αυτόν αλλά από τις Υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top