Βρυξέλλες: Δεν πήραμε κανένα από τα κείμενα του Βαρουφάκη-Μόνο κουβέντα έγινε!

Επιμένουν στην επέκταση του τρέχοντος προγράμματος

Βρυξέλλες: Δεν πήραμε κανένα από τα κείμενα του Βαρουφάκη-Μόνο κουβέντα έγινε!

Έτοιμη να καταθέσει αίτημα για παράταση είναι η ελληνική κυβέρνηση και όπως λένε πηγές από τις Βρυξέλλες στο έγγραφο που θα παραδώσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης στους εταίρους θα εμπεριέχεται η φράση «επέκταση της δανειακής σύμβασης», η οποία συνδέεται με τους όρους εκτέλεσης του προγράμματος.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star Channel στις Βρυξέλλες Θ.Αθανασίο��, βρέθηκε η "βολική φράση" που ικανοποιεί τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τους εταίρους.

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν και το Eurogroup διαμηνύουν πως θα πρέπει να υπάρξει επέκταση του τρέχοντος προγράμματος, προειδοποιώντας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα.

Οι εταίροι προτείνουν μέσα στα όρια της ευελιξίας, να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα που είναι 3% στο πρόγραμμα, σε μια απόπειρα συμβιβασμού.

Την ίδια στιγμή κύκλοι των Βρυξελλών, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν τα κείμενα που έδωσε στην δημοσιότητα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας μάλιστα πως το Eurogroup της Τετάρτης ξεκίνησε χωρίς κανένα έγγραφο στο τραπέζι για αυτό και έγιναν μόνο προφορικές συζητήσεις. Οι ίδιες πηγές λένε, πως το μόνο κείμενο που θα βρεθεί στο Eurogroup τις επόμενες μέρες θα είναι αυτό που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά κατά πάσα πιθανότητα αύριο, Πέμπτη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top