Θεοδωράκης: Πρέπει να ζητήσει παράταση από το Eurogroup o Βαρουφάκης

«Έχουμε ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης»

Θεοδωράκης: Πρέπει να ζητήσει παράταση από το Eurogroup o Βαρουφάκης
Τη γνώμη ότι η κυβέρνηση και ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να ζητήσουν αύριο από το Eurogroup μια παράταση του προγράμματος εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού πρότεινε να κλείσουμε με τους εταίρους ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων και να μας δοθούν οι οφειλόμενες δόσεις καθώς «έχουμε ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης γιατί δεν προχωράει το σχέδιο… για να τυπώσουμε λεφτά στον Χολαργό».

«Στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι στο τέλος του χρόνου η Ελλάδα να μπορεί να εκδώσει 10ετή ομόλογα με επιτόκιο γύρω στο 3%. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας. Θα το λένε πρόγραμμα, θα το λένε συμφωνία-γέφυρα, ας το λένε και Ρόζα Λούξεμπουργκ. Εμείς θα το στηρίξουμε αν διασφαλίζει το ευρωπαϊκό μας μέλλον» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη δικαιοσύνη, τη διοίκηση, την εκπαίδευση και το Σύνταγμα και «να υπάρξει μία συμφωνία μείωσης των στραγγαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω του 2%».

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για λάθη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν τους λέτε ότι δεν δεσμεύεστε με τις υπογραφές των προηγούμενων, τότε ποιος θα πιστέψει την δική σας υπογραφή;».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε «να σταματήσει κάθε συζήτηση περί εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια» και να μην ποινικοποιεί η κυβέρνηση την πολιτική ζωή με συζητήσεις για «π��οδότες και αντιστασιακούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top