Μ. Σαπέν: «Η Ελλάδα πρέπει να παίζει σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού»

Ζήτησε και πάλι τήρηση του υπάρχοντος προγράμματος

Μ. Σαπέν: «Η Ελλάδα πρέπει να παίζει σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού»

​Για τον αλληλοσεβασμό που θα πρέπει να δείξουν τόσο η Αθήνα, όσο και οι Βρυξέλλες για τις απόψεις της άλλης πλευράς έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μ. Σαπέν, μιλώντας στον αμερικανικό CNBC.

«Υπάρχει άλλος δρόμος όσο σεβόμαστε δύο βασικές αρχές. Πρώτα πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική ψήφο. Μια νέα κυβέρνηση επελέγη. Δεν μπορούμε να ζητάμε από αυτή την κυβέρνηση να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεύτερον, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχουν κανόνες στην Ευρώπη, στη σχέση με το ΔΝΤ, με την ΕΚΤ και με την ΕΕ. Θα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και τότε θα υπάρχει περιθώριο συμφωνίας», επεσήμανε ο κ. Σαπέν, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών του G20.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στην ελληνική πλευρά, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος και να ακολουθεί τους κανόνες του παιχνιδιού.

«Οι Έλληνες δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μπήκαν σε ένα παιχνίδι που δεν υπάρχουν κανόνες. Στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες. Οι Έλληνες ήταν πάντα μέρος του ΔΝΤ. Οι Έλληνες ήταν πάντα μέρος της ΕΕ σχεδόν από την σύστασή της. Οι Έλληνες από μόνοι τους υποστηρίζουν πως η ΕΚΤ είναι η κεντρική τους τράπεζα. Όποτε σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούν και να εργαστούν», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top