Ομπάμα: η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

Μέρκελ: Ναι, αλλά να δούμε την ελληνική πρόταση -Πρώτη ανάρτηση 19.24

Ομπάμα: η Ελλάδα πρέπει  να παραμείνει στην ευρωζώνη

Αναφορά-μήνυμα ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά τις κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, που ακολούθησε τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι αναμένει να ακούσει από την καγκελάριο τις προτάσεις της για την Ελλάδα και ζήτησε από το ΔΝΤ να εργαστεί στην ίδια κατεύθυνση, στις δηλώσεις του που περιστράφηκαν κυρίως γύρω από το ζήτημα της Ουκρανίας.

Από την δική της πλευρά όμως η καγκελάριος της Γερμανίας, στις σύντομες αρχικές δηλώσεις της, δεν είπε το παραμικρό για την Ελλάδα, παρότι αποτελεί ένα από τα κύρια ζητήματα συζήτησης διεθνώς, αν και αναφέρθηκε στην πρόοδο που σημείωσαν Ιρλανδία και Πορτογαλία χάρη στις μεταρρυθμίσεις!

Στη συνέχεια όμως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η κ. Μέρκελ τάχθηκε επίσης υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά τόνισε ότι περιμένει πρώτα να ακούσει την πρότασή της.

Συγκεκριμένα, η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε:

«Την Τετάρτη θα υπάρξει μία συζήτηση (στο Eurogroup) και εκείνο το οποίο μετράει είναι ότι θα παρουσιάσει η Ελλάδα την οικονομική πολιτικής της… Η γερμανική πολιτική είναι να παραμείνει Ελλάδα στην Ευρώπη. Η βάση της πολιτικής μας είναι η ίδια… Περιμένω από την Ελλάδα να κάνει την πρότασή της και μετά θα απαντήσουμε στην πρόταση αυτή».

Βίντεο από Σκάι και από Alpha.



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top