«Φρένο» Γιούνκερ σε Τσίπρα: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της τρόικας

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ματέο Ρέντσι

«Φρένο» Γιούνκερ σε Τσίπρα: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της τρόικας
Ιδιαίτερης κρισιμότητας είναι η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ματέο Ρέντσι.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές στο εξωτερικό αναζητώντας μέτωπο Ευρωπαίων ηγετών που τάσσονται κατά της συνταγής λιτότητας και σίγουρα η τοποθέτηση του Ιταλού πρωθυπουργού θα έχει βαρύνουσα σημασία.

Όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση, η εύρεση συμμάχων στην Ευρώπη θα δημιουργήσει ένα κλίμα σταθερότητας που θα βοηθήσει τόσο την ελληνική οικονομία από ενδεχόμενους κραδασμούς αλλά και την ελληνική κυβέρνηση στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πάντως, ο Ματέο Ρέντσι σε χθεσινή του επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ τη διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να ηγηθεί ή να συμμετέχει σε μια «συμμαχία του νότου» κατά της λιτότητας.

Ήδη, πάντως, τα πρώτα μηνύματα από τις Βρυξέλλες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απορρίπτει την κατάργηση της τρόικας, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει τώρα αυτό.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν προτίθεται να εξηγήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το υπάρχον πρόγραμμα της Ελλάδας προβλέπει τη στήριξη της χώρας υπό συγκεκριμένους όρους και υπό την προϋπόθεση του μηχανισμού εποπτείας της τρόικας.

Αν και ο Γιούνκερ πολλές φορές έχει αναφερθεί στην ανάγκη να στηριχθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη, θεωρείται μάλλον απίθανο να πάρει θέση υπέρ οιασδήποτε μορφής ελάφρυνσης του χρέους καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με τις οριστικές προτάσεις στους εταίρους της. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top