Στον Παπούλια ο Μεϊμαράκης: Το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα

Τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα-«Ανησυχούμε αλλά θα συμβάλουμε σε κάθε θετικό»

Στον Παπούλια ο Μεϊμαράκης: Το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για τα αποτελέσματα των εκλογών πέρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο διάλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής ξεκίνησε με τον κ. Παπούλια να τον ρωτά αν… ξενύχτησε!

«Ξέρετε, οι εκλογές για μας είναι μια γιορτή και ξενυχτάμε. Άλλωστε, δεν είναι τόσο το ζήτημα των αποτελεσμάτων, που τώρα τα έχουμε γρήγορα, όσο η συνεννόηση, η συζήτηση, η ανάλυση, το …αλατοπίπερο» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος τόνισε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά και δίχως πρ��βλήματα.

«Δεν θα χρειαστεί, μαθαίνω, να δώσετε δεύτερη και τρίτη εντολή» επεσήμανε στη συνέχεια, με τον κ. Παπούλια να απαντά: «Όχι. Νομίζω ότι έχει στήριξη από τον κ. Καμμένο ο κ. Τσίπρας, οπότε το απόγευμα θα τον ορκίσω ως πρωθυπουργό».

Στη συνέχεια, και οι δύο ευχήθηκαν να πάει καλά η χώρα διότι «αυτό είναι το ζητούμενο και το σημαντικό», ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε πως η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα συμβάλλει «σε κάθε θετική ενέργεια που θα βοηθάει τη χώρα»: «Πάντοτε δείξαμε ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω απ’ όλα και έτσι πρέπει. Είμαστε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε με μια συνεννόηση να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Παρότι ανησυχούμε».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο έκανε λόγο για λάθη: «Στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά και προχωράμε. Η ΝΔ πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Για τα λάθη που έγιναν έχω ενημερώσει αρμοδίως. Όσον αφορά σε ένα επικείμενο συνέδριο, αυτό είναι θέμα του Προέδρου».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top